جراحى پلک تحتانى (بلفاروپلاستى) چگونه انجام میشود؟
در این مطلب به جراحى زیبایی پلک تحتانى یا بلفاروپلاستی مى پردازم. پلک تحتانى قسمتى از میانه صورت مى باشد و تغییرات ان مستقل از تغییرات میان صورت (midface ) نمى باشد. برعکس پلک فوقانى ، پلک تحتانى حرکت چندانى نداشته و تنها در نگاه به پایین تا حدودى حرکت دارد. بنابراین نقش حفاظتى ان کمتر از پلک مقابل است.پلک تحتانى در حالت طبیعى در لبه تحتانى قرنیه که لیمبوس نامیده مىشود، قرار دارد. با این حال در برخى افراد مخصوصا گروهى که گونه برجسته اى ندارند ممکن است پایینتر قرار گرفته و قسمتى از سفیدى چشم (اسکلرا) مشخص باشد. در سایر افراد این حالت طبیعى تلقى نگشته و رتراکشن یا پایین کشیدگى پلک نام دارد.
در یک فرد جوان پلک تحتانى دارى یک تحدب یکدست ، بدون بیرون زدگى چربى و پف پلک مى باشد که با قوسى ملایم به گونه متصل شده و حاشیه استخوانى حدقه مشخص نیست. با افزایش سن، بافت میان صورت به آرامى شروع به نزول مى کند که از یک طرف باعث عمیق شدن خط خنده شده و از طرف دیگر فاصله اى بین پلک و بافت میان صورت ایجاد مى شود که خود را به صورت گود افتادگى زیر چشم (nasojugal fold) نشان میدهد. از طرف دیگر در همین زمان با شل شدن سپتوم یا دیواره داخلى پلک ، چربیهاى حدقه به بیرون برجسته مى شوند که نتیجه ان پف الودگى پلک تحتانى است. بنابراین با افزایش سن با پف الودگى پلک ، ایجاد شیار زیر پلک و حالت افزایش طول پلک به علت نزول بافت میان صورت مواجه مى شویم.
دکتر بهرام اشراقی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم، با مهارت و دانش کافی، راهکارهای زیباسازی پلک را بررسی نموده، مناسب ترین روش جراحی پلک یا بلفاروپلاستی را برای حصول بهترین نتایج انتخاب و اجرا مینمایند. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت از مطب تهران با شماره های 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره 03136205114 تماس حاصل فرمایید.
جراحی بلفاروپلاستی پلک تحتانی
جراحى پلک تحتانى به مهارتى بیش از پلک فوقانى نیاز داشته و لازم است توسط جراح پلاستیک و ترمیمى چشم انجام شود. در واقع هرگونه اشتباهى در این عمل منجر به عوارض پایدار و گاها غیر قابل جبران مى گردد. هدف از جراحى رفع پف الودگى پلک، پر شدن گودافتادگى زیر پلک و برداشت پوست اضافه مى باشد. گاها لازم است به طور همزمان شل شدگى پلکها نیز اصلاح شده و زاویه خارجى چشمها بازسازى گردد.تکنیک قدیمى عمل شامل برش پوستى و برداشت چربى بود، على رغم اینکه این روش منجر به رفع پف الودگى پلک مى شود ولى گود افتادگى زیر چشم را تشدید نموده و گاها به دلیل جراحى از راه پوست منجر به پایینتر امدن پلک تحتانى و مشخص شدن سفیدى چشم (رتراکشن ) مى شود.
تکنیک جدید جراحى مشکلتربوده و زمان بیشترى مى برد. کارى کاملا فوق تخصصى بوده و با نتیجه بهترى همراه است. جراحى امروزه از پشت پلک و سطح ملتحمه انجام مى شود که نیاز به مراقبت ویژه از کره چشم دارد. به جاى برداشت چربیها ، انها را روى سطح استخوان پایین پلک پخش مى کنیم که باعث حذف پف الودگى پلک و پرشدن گود افتادگى زیر پلک مى گردد. در مرحله بعد در صورت نیاز و شلى پوست پلک ، قسمتى از ان به صورت کاملا سطحى برداشته مى شود و محل ان در زیر مژه ها بخیه مى شود. این روش منجر به تغییر محل و رتراکشن پلک نمى گردد و نتیجه عالى دارد. باید توجه نمود که به علت وسعت جراحى، تورم و کبودى ان ممکن است از روش کلاسیک کمى بیشتر باشد که خودبخود برطرف مى گردد.
مراقبتهاى پس از جراحی بلفاروپلاستی پلک تحتانی
طى دو روز اولیه کمپرس سرد و پس از ان ،چند روز کمپرس گرم ،منجر به کاهش تورم مى شود. بهتر است روزهاى اول از انجام کارهاى سنگین اجتناب گردد. فعالیتهاى معمول ، پس از دو یا سه روز قابل آغاز است و بخیه ها یک هفته بعد کشیده مى شوند.
اقدامات تکمیلى بلفاروپلاستی
پس از جراحى پلک ممکن است نیاز به لیزر پوست جهت رفع چروکهاى ریز و بهبود کیفیت پوست باشد.
عوارض احتمالى بلفاروپلاستی پلک تحتانی
عوارض جراحى بلفاروپلاستی در دست فرد متبحر ناچیز است در غیر اینصورت خونریزى پشت چشم، پایین امدن پلک و فاصله گرفتن پلک از سطح کره چشم، چرخش پلک به داخل و برخورد مژه ها به سطح چشم، نتیجه نامناسب و عدم تقارن و تورم طول کشنده ملتحمه قابل ذکر مى باشند.
جراحان پلاستیک و ترمیمی چشم با آشنایی به جزییات آناتومى و عملكردى پلکها میتوانند در روشهای جوانسازی پلک مانند بلفاروپلاستی پلک فوقانی و تحتانی، بسیار موثر و مفید عمل نمایند.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علت اصلی ایجاد گوشت اضافه بعد از بلفاروپلاستی
تاریخ انتشار : 1402-03-31تاریخ بروز رسانی : 1402-04-10 -
جلوگیری از ایجاد جای بخیه بلفاروپلاستی
تاریخ انتشار : 1402-02-04تاریخ بروز رسانی : 1402-02-14 -
از بین بردن تورم چشم بعد از جراحی پلک
تاریخ انتشار : 1402-01-27تاریخ بروز رسانی : 1402-02-07 -
التهاب چشم بعد از عمل پلک (بلفاروپلاستی)
تاریخ انتشار : 1402-01-14تاریخ بروز رسانی : 1402-01-24 -
آنچه قبل از عمل بلفاروپلاستی باید بدانیم
تاریخ انتشار : 1401-12-07تاریخ بروز رسانی : 1403-08-11
نظرات کاربران درباره این مطلب :ترنج بابایی [ 1402-06-15 ]
آقای دکتر برای افرادی که بیماری دیبات دارند ضرری نداره
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .