فیکس کردن غده اشکی در جراحی پف پلک بالا (بلفاروپلاستی)
با افزایش سن پلکها نیز دچار كشيدگى شده و عضلاتی که آنها را حمایت میکننند ضعیفتر میشوند. چربی اضافی نیز در بالا و زیر پلکها تجمع مییابد و باعث افتادگی و آویزان شدن پوست پلک میشوند. بلفاروپلاستی نوعی جراحی است که در طی آن سعی میشود تا افتادگی پلک ترمیم یابد. در طی این جراحی ممکن است پوست، عضله و چربی اضافه حذف شوند. افتادگی پلک علاوه بر تاثیر ناخوشایندی که بر زیبایی فرد دارد میتواند باعث ایجاد اختلال در ميدان ديد فرد شود. بلفاروپلاستی علاوه بر اینکه زیبایی فرد را تحت تاثیر قرار میدهد میتواند مشکلات دید حاصل از افتادگی پلک را نیز بهبود بخشد.
غدد اشکی یک جفت غده هستند که مسئول تولید اشک هستند و در بخش بیرونی بالای پلک قرار گرفتهاند. گاهی به دلیل جدا شدن رباطهای متصل کننده غدد اشکی به بافتهای زیرین پلک، این غدد از جای خود جابجا میشوند. این فرایند به دلیل آسیب فیزیکی یا فرایند پیری ممکن است رخ دهد و در نتیجه این جابجایی، غدد اشکی در زیر پلک به صورت برجسته نمایان میشوند و حالت پف کردگی به پلک میدهند. مشخصه ظاهری این بیماری این است که پف کردگی در قسمت بیرونی پلک بالایی ایجاد میشود.
برخی بیماران فشار فیزیکی بر روی کره چشم خود احساس میکنند و برخی نیز ممکن است احساس ناراحتی در چشم را گزارش دهند. حدود 40 درصد افراد با افزایش سن درجات متوسطی از افتادگی غده اشکی را بروز میدهند بنابراین میتوان این بیماری را بعنوان یک فرایند طبیعی مربوط به افزایش سن نیز در نظر گرفت. با این حال در افرادی در سنین جوانی نیز ممکن است ایجاد شود. همچنین در 15 درصد افرادی که جراحی بلفاروپلاستی پلک بالایی بر روی آنها انجام میشود شاهد افتادگی غدد اشکی هستیم.
دکتر بهرام اشراقی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم، با مهارت و دانش کافی، راهکارهای زیباسازی پلک را بررسی نموده، مناسب ترین روش جراحی پلک یا بلفاروپلاستی را برای حصول بهترین نتایج انتخاب و اجرا مینمایند. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت از مطب تهران با شماره های 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره 03136205114 تماس حاصل فرمایید.
علائم افتادگی غدد اشکی
افتادگی غدد اشکی ممکن است بدون علامت خاصی باشند و حتی علامت ظاهری در پلک نیز ایجاد نکنند. تشخیص افتادگی غدد اشکی بدون علامت با استفاده از بررسی توسط پزشک متخصص صورت میگیرد. سایر علائم معمول افتادگی غدد اشکی شامل موارد زیر هستند:
- درد در اطراف کاسه چشم
- بادکردگی محل غدهی اشکی هنگام بیدارشدن از خواب
- تورم و باد کردگی پلک بالایی و محل غدد اشکی در هنگام گریه کردن
بلفاروپلاستی با افتادگی غدد اشکی
برای بهبود افتادگی غدد اشکی در جراحی بلفارپلاستی، معمولا جراحی به این صورت انجام میشود که ابتدا برشی در پلک بالایی ایجاد میشود. سپس غدد اشکی جابجا شده که به دلیل تفاوت رنگ خود با بافت چربی اطراف قابل تشخیص هستند دوباره به جایگاه خود که حفرهای در استخوان اطراف کاسه چشم است منتقل میشوند و سپس توسط بخیههایی، بخش قدامی غدد اشکی با بافت اطراف تثبیت میشود. در نتیجه این جراحی، غده در جایگاه خود قرار میگیرد و شکل پلک نیز به حالت طبیعی در میآید. علاوه بر استفاده از بخیه، تقویت رباط Whitnall و همچنین در موارد معدودی برش غدد اشکی نیز ممکن است بکار گرفته شوند كه روش ارجح نمى باشد.
درباره کانتوپلاستی ، جراحی چشم گربه ای یا چشم روباهی و چشم آسیای شرقی بیشتر بدانید ...
ممکن است پزشک جراح علاوه به تغییر مکان غدد اشکی به جایگاه طبیعی خود، برای ایجاد نتیجهای طبیعیتر و موثرتر در زیبایی ظاهری فرد، جراحی بلفاروپلاستی را نیز بر روی چشم انجام دهد، به این معنی که بافتهایی غیر از غدد اشکی که باعث افتادگی پلک میشوند (مانند بافت چربی و عضلات تضعیف شده) نیز دستکاری میشوند. ترکیب جراحی افتادگی غدد اشکی با بلفاروپلاستی میتواند تاثیر جراحی بر زیبایی را دو چندان کند و علاوه بر رفع مشکلات مربوط به غدد اشکی، سایر مشکلات پلك را حل نمايد.
راهکارهای زیر پس از جراحی برای کاهش مشکلات پیشنهاد میشود:
- دو شب اول پس از جراحی از کیسه یخ بر روی چشم به مدت 10 دقیقه در هر ساعت استفاده شود. این کار 4 تا 5 بار در روز میتواند تکرار شود.
- دوری از فعالیتهای سنگین و شنا
- دوری از دخانیات
- دوری از مالش چشمها
- به مدت دو هفته از به کاربردن لنزهای چشمی خودداری شود.
- از عینک آفتابی تیره جهت محافظت از نور خورشید و باد استفاده شود.
- برای چند روز خوابیدن بصورتی باشد که ارتفاع سر از قفسه سینه بالاتر باشد.
- به مدت یک هفته از مصرف داروهایی مانند آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن سدیم، ناپروکسن و سایر داروهایی که احتمال خونریزی را بالا میبرند خودداری شود. در صورت وجود درد و اضطرار از استامینوفن برای کاهش درد استفاده گردد.
عوارض بلفاروپلاستی :
مانند هر نوع جراحی دیگری، بلفاروپلاستی نیز ممکن با عوارضی همراه باشد. از جمله عوارض مشاهده شده برای بلفاروپلاستی شامل موارد زیر است:
- عفونت و خونریزی
- خشکی در چشم و احساس سوزش
- مشکل در بستن پلکها
- ایجاد جای زخم قابل توجه
- تاری دید که به دلیل مواد مرطوب کننده مانند پماد رخ مى دهد
- سرریزشدن اشک از چشم
- حساسیت به نور
- پلک پف کرده و بیحس. معمولا پف چشم پس از 10 تا 14 روز از بین میرود.
- درد و ناراحتی
نیاز به جراحیهای تکمیلی
- تاری دید موقتی یا در موارد نادری نابينايى به دليل ایجاد لخته خون
- مشکلات عمومی مربوط به جراحی مانند واکنش آلرژیک به ماده بیهوشی
برای آگاهی از خطرات و عوارضی که ممکن است این نوع جراحی برای فرد در پی داشته باشد بهتر است با پزشک متخصص مشورت گردد. پس از جراحی نیز اقدامات لازم از طرف پزشک برای به حداقل رساندن احتمال این عوارض به کار گرفته میشوند. در صورتی که پس از جراحی هر کدام از علائم زیر بروز کنند لازم است تا فرد هر چه سریعتر به اورژانس مراجعه نماید:
- تنگی نفس
- درد در قفسه سینه
- ضربان قلب نامنظم و غیرطبیعی
- درد شدید و جدید در چشم
- خونریزی
- مشکل در دید
- ديد دو تايى
جراحان پلاستيك و ترميمى چشم برای جوانسازی چشم ممکن است از روشهایی مانند تزریق ژل یا فیلر و تزریق چربی و در مواردی هم تزریق بوتاکس استفاده نمایند. باید توجه داشته باشید؛ انجام این روشها به ویژه در نواحی اطراف چشم، اگر توسط پزشک متخصص و مجرب انجام نشود، میتواند عوارض ناخوش آیندی به همراه داشته باشد.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
چه زمانی بعد جراحی پلک میتوان عمل ترمیمی پلک را انجام داد؟
تاریخ انتشار : 1402-07-23تاریخ بروز رسانی : 1402-08-02 -
بلفاروپلاستی روشی برای درمان مشکلات عملکردی و اختلال در زیبایی پلک
تاریخ انتشار : 1400-02-27تاریخ بروز رسانی : 1403-06-11
نظرات کاربران درباره این مطلب :لیلی شبانزاده [ 1402-12-25 ]
ابرو و پلک بالا
آذین قنبری [ 1402-07-09 ]
من میخوام عمل بلفاروپلاستی انجام بدم اما از کوچک شدن چشم میترسم. آیا احتمال دراه این اتفاق بیفته
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .