جراحی رفع گودی کاسه چشم
گاهی اوقات پوست ظریف زیر چشم دچار فرورفتگی میشود. این فرورفتگی معمولا به دلیل افزایش سن است. به دلیل اینکه پوست اطراف چشم جزء ظریفترین و حساسترین بخشهای پوست است ممکن است بنا به لایل مختلفی دچار آسیب شود و ساختار منسجم و مستحکم خود را از دست دهد. در این صورت ممکن است بصورت فرورفته و سیاه به نظر آید. دلایل ایجاد گودی کاسهی چشم شامل موارد زیر است:
- افزایش سن: افزایش سن با پیری سلولهای بدن همراه است. کلاژن بعنوان بیشترین پروتئین بدن در سلولها تولید میشود و مسئول استحکام و انعطاف پوست است. با افزایش سن، میزان و کیفیت کلاژن تولیدی کاهش مییابد و در نتیجه پوست آسیبپذیرتر میشود. یکی از نتایج کاهش کیفیت کلاژن تولیدی، گودی در کاسهی چشم است.
- آسیب فیزیکی و تروما: هرگونه آسیب فیزیکی به استخوانهای کاسهی چشم که منجر به شکستگی استخوان حدقهی چشم شود احتمال ایجاد گودی چشم را افزایش میدهد.
- از دستدادن آب بدن: یکی از شایعترین دلایل گودی کاسهی چشم، از دستدادن آب بدن است. مصرف بیش از حد قهوه، نوشابه و نوشیدنیهای صنعتی میتواند موجب افزایش حجم ادرار و در نتیجه از دسترفتن آب بدن شود.
- کاهش ویتامینهای بدن: ویتامین ث، ویتامین کا و عناصری همچون آهن از عوامل مهم سلامتی پوست هستند. در صورتی که تغذیهی فرد ناسالم باشد و یا فرد دچار سوء تغذیه باشد، گودی کاسهی چشم قابل انتظار است.
- مشکلات خواب: نداشتن خواب کافی یا کیفیت پایین خواب از جمله عواملی هستند که به تیرگی و گودی کاسهی چشم منجر میشوند.
- کاهش وزن شدید: گاهی افراد بصورت ناگهانی وزن زیادی را از دست میدهند. در این حالت به دلیل فشار وارده، رگهای خونی زیر پوست چشم بصورت برجسته در آمده و کاسهی چشم نیز شکل فرورفته به خود میگیرد.
- عوامل توارثی: افرادی که والدین آنها دچار گودی کاسهی چشم بودهاند خود نیز مستعد بروز این حالت هستند.
- مصرف دخانیات: دخانیات از جمله سیگار با کاهش توان سلولها برای تولید کلاژن و نیز کاهش کیفیت کلاژن تولیدی، منجر به آسیبپذيری بیشتر پوست و گودی چشم میشوند.
- حساسیت: برخی حساسیتها منجر به التهاب در عروق کوچک خونی در زیر چشم میشوند. این التهاب ممکن است منجر به گودی کاسهی چشم شود.
- عفونت سینوسی: از علائم عفونت سینوسی میتوان به گرفتگی بینی و احساس فشار در آن اشاره کرد که میتوانند به گودی کاسهی چشم منجر شوند. در این حالت بهتر است به پزشک مراجعه کرد.
روشهای درمان گودی چشم چیست؟
روشهای مختلفی برای درمان گودی چشم وجود دارد. برخی از این روشها براساس پیشگیری از عوامل ایجاد گودی چشم هستند. مثلا دوری از عوامل حساسیت زا احتمال ایجاد گودی چشم را کاهش میدهد. برخی روشهای درمانی شامل روشهای خانگی هستند. از جمله این روشها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- داشتن خواب کافی و با کیفیت
- استفاده از کرمهای مرطوبکننده و ضدآفتاب
- استفاده از روغن بادام بر روی پوست
- استفاده از کمپرس سرد در زیر چشم
- کاهش مصرف کافئین
- کاهش مصرف سیگار
- مصرف آب به مقدار کافی
- بهبود کیفیت تغذیه و استفاده از سبزیجات تازه
در صورتی که روشهای درمان خانگی نتوانند مشکل را به حد رضایتبخشی حل کنند، میتوان از روشهای درمان پزشکی برای درمان گودی کاسه چشم استفاده کرد.
درمان گودی زیر چشم با روشهای جراحی و غیر جراحی را میتوانید با مراجعه به دکتر بهرام اشراقی و توسط ایشان، انجام دهید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت از مطب تهران با شماره های 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره 03136205114 تماس حاصل فرمایید.
روشهای درمان پزشکی گودی چشم شامل موارد زیر هستند
تزریق بوتاکس
نتایج تزریق بوتاکس موقتی است و پس از مدتی نیاز به تکرار وجود دارد. تمایل به استفاده از این روش نسبت به سایر روشها کمتر است.
استفاده از فیلرها یا پرکنندهها
فیلرهای مختلفی وجود دارند که بصورت تزریقی در زیر چشم به کار میروند. در روش تزریق فیلر زیر چشم ، پرکنندهی مورد استفاده به زیر پوست کمی پایین تر از محل گودی چشم تزریق میشوند.
جراحی لیفت صورت
این جراحی نوعی جراحی تهاجمی است که در طی آن با استفاده از برشهای ایجادشده در پوست، عضلات و بافتهای چربی جابجاشده به محل خود کشیده شده و پوست صورت نیز پس از کشیدگی، بخش اضافی آن برش خورده و پوست با بخیه بسته میشود. این جراحی نیز میتواند برای گودی کاسهی چشم به کار برود.
جراحی بلفاروپلاستی
در جراحی بلفاروپلاستی بافتهای اطراف چشم را درگیر میکند و در طی آن با دستکاری صفحات چربی و عضلات جابجاشدهی اطراف چشم، این بافتها به محل طبیعی خود کشیده میشوند. این روش یکی از روشهای مرسوم رفع گودی چشم است.
همچنین بخوانید : روشهای مختلف عمل کانتوپلاستی
جراحی کارگذاری پروتز در چشم
استفاده از پروتزها در کاسهی چشم یکی از متداولترین روشهای جراحی رفع گودی چشم است. این روش برای گودی هایی با دلایل مختلف کاربرد دارد. در این روش با استفاده از پروتزهای مختلف میتوان گودی کاسهی چشم را رفع نمود. پروتزها یا ایمپلنتهای استفادهشده در این روش معمولا از جنس سیلیکون هستند که بصورتی طراحی و ساخته میشوند که پاسخ ایمنی نامناسب در بدن ایجاد نکنند. این روش معمولا نتایج دائمی به همراه دارد و در صورتی که به هر دلیل نتایج رضایتبخشی نداشت، میتوان از سایر روشها مانند تزریق فیلر در کنار آن استفاده نمود.
روشهای جراحی رفع گودی چشم گوناگون بوده و هر یک از آنها دارای مزایا و معایبی هستند. انتخاب بهترین روش درمان گودی کاسه چشم با مشورت با پزشک متخصص و پس از بررسی علت ایجاد آن ممکن خواهدبود.
دكتر بهرام اشراقى فوق تخصص پلاستيك و ترميمى چشم، با دانش علمى و عملى و چاپ مقالات متعدد و كتاب در مورد بيماريهاى اين ناحيه، در زمينه بلفارپلاستى پلك فوقانى و تحتانى جهت رفع پف الودگى پلكها ، ليفت آندوسکوپی پیشانی و ابرو ، تزريق بوتاكس و ژل، درمان افتادگى پلك ، درمان انسداد مجراى اشكى شيرخواران و بالغين، بيمارى تيروئيد چشمى ، شكستگي هاى كاسه چشم و كارگزارى پروتزهاى چشمى در خدمت شما مى باشد.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درباره چشم مصنوعی چه می دانید ؟
تاریخ انتشار : 1400-08-22تاریخ بروز رسانی : 1400-08-28 -
آیا تغییر رنگ چشم امکان پذیر است؟
تاریخ انتشار : 1401-03-22تاریخ بروز رسانی : 1403-04-26 -
روش های درمان چربی پلک (گزانتلاسما) چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-05-25تاریخ بروز رسانی : 1401-05-26 -
جراحى پلاستيك چشم
تاریخ انتشار : 1394-11-23تاریخ بروز رسانی : 1403-04-31
نظرات کاربران درباره این مطلب :الهه علیشاهی [ 1400-11-18 ]
من خانم 33ساله ای هستم گودی چشم شدید در ناحیه کاسه وزیر چشم دارم میخواستم بدونم چه درمانی برای من مناسب هست که این مشکل داءمی برطرف بشه و حدود هزینه رو هم بفرمایید
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .