علل افتادگی ابرو و درمان آن
افتادگی ابرو یکی از عواملی است که تاثیر منفی بر ظاهر افراد دارد. افتادگی ابرو میتواند ظاهر فرد را خشن، ناراحت، خسته و بیحوصله جلوه دهد. همین مسئله باعث میشود تا برخی افراد به دنبال راهکاری برای درمان افتادگی ابرو باشند. در این مطلب به بیان علل افتادگی ابرو خواهیم پرداخت و روشهای درمان آن را بیان خواهیم کرد.
علل افتادگی ابرو چیست؟
افتادگی ابرو دلایل مختلفی دارد. برخی از عوامل محیطی بوده و برخی به شرایط بدن از نظر سلامتی و نیز توارث وابسته هستند. از جمله دلایل افتادگی ابرو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش سن: با گذشت زمان و افزایش سن، سلولهای ابرو و پیشانی نیز پیر میشوند. پیری سلولها موجب شلشدن پوست و افتادگی ابرو میشود.
- کاهش پروتئینهای موثر در استحکام و انعطاف پوست : برخی پروتئینها مانند الاستین و کلاژن در سلولهای بدن تولید میشوند که میتوانند استحکام و یکنواختی ساختار پوست را تامین کنند. در صورتی که به هر دلیلی سلولها نتوانند به مقدار کافی یا با کیفیت مناسب از این پروتئینها را تولید کنند در اینصورت پوست یکنواختی خود را از دست داده و ابروها بصورت افتاده در میآیند.
- فلج صورت: برخی عوامل فیزیکی مانند تصادفات رانندگی یا ضربات سخت به ابرو و اطراف آن میتوانند ارتباط عصب با عضلات ابرو را قطع کنند. در این حالت عضلات نمیتوانند ابرو را بالا بکشند، در نتیجه ابروها حالت افتاده پیدا میکنند.
- ضعف عضلات مرتبط با ابرو: ابروها توسط عضلاتی به سمت بالا یا پایین کشیده میشوند. در صورتی که آسیبی به این عضلات وارد شود که عملکرد صحیح خود را از دست بدهند در این حالت ابرو ممکن است حالت افتاده به خود بگیرد. پیری سلولهای عضلانی صورت یکی دیگر از این عوامل است.
- برخی بیماریها مانند سرطان: این بیماریها نیز میتوانند به اختلال در عملکرد عضلات مرتبط با ابرو منجر شوند.
- دلایل ژنتیکی و توارث: برخی افراد افتادگی ابرو را از والدین خود به ارث میبرند. این عامل خود میتواند با سایر دلایل افتادگی ابرو در ارتباط باشد.
انواع جراحی برای افتادگی ابرو چیست؟
افتادگی ابرو را میتوان با روشهای مختلفی درمان کرد. از جمله این روشها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
جراحی کلاسیک یا کرونال (coronal) لیفت ابرو
در این روش ابتدا یک برش از نزدیک یک گوش شروع شده و با گذر از پیشانی به گوش مقابل میرسد. در این عمل افتادگی ابرو بنا به صلاحدید پزشک ممکن است برش ایجاد شده در راستای خط رویش مو نیز هدایت شود که به آن جراحی تریکوفایتیک (Trichophytic) گویند. پس از ایجاد برش، پوست پیشانی کشیده میشود و جایگاه ابروها تنظیم میشود. در این جراحی عضلات زیر پوست نیز در محل مناسب خود قرار میگیرند و سفت میشوند. پس از تنظیم اجزای پیشانی و ابروها، پوست اضافی حاصل از کشیده شدن بریده شده و بخشهای باقی مانده بخیه زده میشوند.
شما میتوانید برای درمان افتادگی ابرو به مطب دکتر بهرام اشراقی فلوشیپ جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم مراجعه نمایید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت از مطب تهران با شماره های 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره 03136205114 تماس حاصل فرمایید.
جراحی لیفت ابرو به روش اندوسکوپیک
این روش بر خلاف روش سنتی یا کلاسیک روشی کمتر تهاجمی است. در این روش از وسیلهای به نام اندوسکوپ استفاده میگردد. اندوسکوپ یک لوله نازک است که در سر خود دوربین کوچکی را حمل میکند. ابتدا چند برش کوچک در پوست درون موها ایجاد میشود. اندوسکوپ و سایر ابزارهای ظریف از طریق این شکافها وارد محل مورد نظر میشوند. از طریق اندوسکوپ تصاویر ناحیه جراحی در اختیار پزشک قرار میگیرد. با استفاده از این تصاویر و سایر ابزارها، جراح قادر است تا عضلات و سایر بافتهای مربوط به ابرو را بالا بکشد. در این روش به دلیل اینکه برشهای ایجاد شده کوچک هستند زمان بهبودی پس از جراحی نیز کوتاه است. همچنین برشها داخل موها هستند و تاثیری در ظاهر فرد از نظر ایجاد زخم بر صورت ایجاد نمیشود.
همچنین بخوانید : روش جراحی لیفت گوشه چشم
جراحی لیفت ابروی گیجگاهی یا تمپورال
این روش جراحی نیز روشی گرفته شده از روش اندوسکوپیک است با این تفاوت که معمولا در این روش، پزشک جراح تنها یک سوم جانبی ابرو (و نه کل ابرو) را بالا میکشد. این روش به نام روش لیفت جانبی ابرو نیز شناخته میشود. علت استفاده از این نوع جراحی این است که معمولا بخش جانبی ابروها جزء اولین بخشهای ابرو هستند که با افزایش سن دچار افتادگی میشوند و افتادگی این ناحیه موجب ایجاد فشار اضافی بر سایر نواحی ابرو میشود. این جراحی معمولا با جراحی بلفاروپلاستی همزمان انجام میشود. اگرچه نتایج این جراحی به دلیل اینکه تنها بخشی از ابرو دستکاری میشود چشمگیر نیستند اما نسبت به سایر روشها نیز دوران بهبود کمتری دارد. گاهی انجام به موقع این نوع جراحی، فرد را از سایر جراحیهای لیفت ابرو در سنین بالاتر بینیاز میکند.
لیفت ابرو با روش ترنس - بلفاروپلاستی
در این جراحی، ابرو با جراحی بلفاروپلاستی پلک بالا به سمت بالا کشیده میشود. در حقیقت در این جراحی برای رفع افتادگی ابرو دسترسی به ابرو به وسیله برش ناحیه پلکی صورت میگیرد که برای جراحی بلفاروپلاستی پلک بالا ایجاد شدهاست.
روشهای لیفت ابرو بدون جراحی
ابروها را میتوان به وسیله تزریق نوروتوکسینها یا بوتاکس دور چشم نیز بالا کشید. نوروتوکسینها نوعی سم هستند که میتوانند بر روی سلولهای عصبی تاثیر گذاشته و فعالیت آنها را مختل کنند. از جمله معروفترین نوروتوکسینها میتوان به بوتاکس اشاره کرد. پس از تزریق این مواد بر ناحیه پایین ابرو، عضلهای که موجب پایین کشیده شدن ابرو میشود بصورت موقتی فلج میشود. در نتیجه عضله بالای ابرو میتواند راحتتر ابرو را بالا بکشد. اثر این روش کم و کوتاه مدت است و معمولا برای افرادی که در سنین جوانی دچار افتادگی ابرو میشوند توصیه میشود.
روشهای دیگری نیز در گذشته برای لیفت ابرو استفاده میشدهاند که به دلیل ایجاد زخمهای قابل مشاهده عملا از رده خارج شدهاند و روشهای نوین، از جمله روش اندوسکوپیک لیفت ابرو جایگزین آنها گردیدهاند. انتخاب بهترین روش لیفت ابرو بسته به شرایط ابرو، وضعیت سنی فرد، دلایل ایجاد افتادگی ابرو و انتظار پزشک و بیمار از نتیجه جراحی وابسته است که با توجه به این عوامل، میتوان بهترین روش را با مشورت پزشک متخصص انتخاب نمود.
دكتر بهرام اشراقى فوق تخصص پلاستيك و ترميمى چشم، با دانش علمى و عملى و چاپ مقالات متعدد و كتاب در مورد بيماريهاى اين ناحيه، در زمينه بلفارپلاستى پلك فوقانى و تحتانى جهت رفع پف الودگى پلكها ، ليفت آندوسکوپی پیشانی و ابرو ، تزريق بوتاكس و ژل، درمان افتادگى پلك ، درمان انسداد مجراى اشكى اطفال و بالغين ، شكستگي هاى كاسه چشم و كارگزارى پروتزهاى چشمى در خدمت شما مى باشد.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علل ایجاد و روشهای درمان افتادگی ابرو
تاریخ انتشار : 1400-06-12تاریخ بروز رسانی : 1403-07-11 -
لیفت ابرو و معرفی روشهای غیرجراحی لیفت ابرو
تاریخ انتشار : 1400-10-25تاریخ بروز رسانی : 1400-11-04
نظرات کاربران درباره این مطلب :سارا [ 1402-04-17 ]
سلام ممنون از مطالب زیباتون
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .