هایفوتراپی چه روشی است و چه تاثیری روی پوست دراد؟
واژهی HIFU مخفف عبارت High-intensity focused ultrasound است که به معنی موج فراصوت تمرکزیافته با شدت بالا است. این روش یک روش نسبتا جدید در پزشکی زیبایی به شمار میرود که به دلیل غیرتهاجمی و بدون درد بودن خود مورد توجه قرار گرفتهاست و حتی توانسته است در برخی موارد جایگزین سایر روشهای مرسوم شود. روش هایفو میتواند عمل لیفت پوست را در نواحی مختلفی از پوست انجام دهد و شلشدگی پوست را برطرف نماید.
در این روش از امواج صوتی استفاده میشود که میتوانند سلولها را تحریک به تولید فاکتورهایی طبیعی نمایند که منجر به صافی سطح پوست و از بینرفتن اثرات افزایش سن میشود. در ادامهی مطلب به اساس کار این روش پرداخته و مزایا و معایب این روش و نیز موارد کاربرد آن را بیان میکنیم.
تشخیص و درمان انواع بیماریها و مشکلات اطراف چشم مانند پتوز و جراحی های زیبایی و جوانسازی چشم، جزو اقداماتی است که توسط دکتر بهرام اشراقی فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم انجام میشود. لطفا جهت تعیین نوبت از مطب تهران با شماره تلفن 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره تلفن 36205114 تماس حاصل فرمایید.
روش هایفو چه تاثیری بر پوست دارد؟
در روش هایفوتراپی لایههایی از بافت پوست که در بخشهای عمقیتری از سطح بدن قرار دارند با امواج فراصوتیِ تمرکزیافته مورد هدف قرار میگیرند. این امواج با افزایش دمای لایهی عمقی موردنظر، سلولها را تحریک میکنند تا کلاژن بیشتری تولید کنند. کلاژن یکی از مهمترین پروتئینهای بدن است که در صافشدن و یکنواختی سطح پوست تاثیر فراوانی دارد. در نتیجهی تولید کلاژن بیشتر، میتوان تاثیرات زیر را مشاهده نمود:
- چینوچروک پوست از بین میرود و افتادگی پوست برطرف میشود.
- نتایجی مانند لیفت گونه، ابروها و پلکها مشاهده میشوند.
- فرورفتگیهای سطح پوست برطرف میشوند.
- محلهایی از پوست که به شکل V دچار چین شدهاند صاف شده و فرورفتگی V شکل از بین میرود.
مزایای روش هایفوتراپی برای پوست چیست؟
روش هایفوتراپی دارای مزایای فراوانی است که از جملهی آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- در روش هایفو نیازی به برش پوست نیست.
- روش هایفو نیازی به بیهوشی ندارد.
- تاثیر روش هایفو بسیار سریع است.
- هزینهی روش هایفو نسبتا پایین است.
- هایفوتراپی نسبت به روشهای دیگر از جمله جراحیهای زیبایی، دارای عوارض کمتری است.
- هایفوتراپی دوران بهبود پس از درمان ندارد و فرد پس از چند ساعت میتواند به فعالیت روزانه و معمول خود بپردازد.
- تاثیر روش هایفو 6 ماه است که زمان مناسبی برای یک روش درمانی غیرتهاجمی است.
- در هایفوتراپی، خطرات روشهای جراحی زیبایی مانند احتمال ریزش مو، خونریزی، عفونت، لختهشدن خون، ایجاد درد و جای زخم وجود ندارد.
عوارض جانبی روش هایفو چیست؟
بصورت کلی هایفوتراپی مانند هر روش درمانی دیگری دارای معایبی است که بسته به شرایط فرد ممکن است برخی از آنها بروز کنند. اگرچه عوارض جانبی جدی در مورد روش هایفو گزارش نشدهاست اما عوارض احتمالی خفیف نیز گاهی میتوانند آزاردهنده باشند. از جمله عوارض روش هایفوتراپی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ورم محل تاثیر امواج صوتی تمرکزیافته
- بیحسی موضعی که تحت تاثیر امواج صوتی بودهاند.
- قرمزشدن محل هایفوتراپی
- ایجاد کبودی
- ایجاد خالهای بنفشرنگ در محل یا اطراف بافتی که هایفوتراپی روی آن صورت گرفتهاست.
- برخی افراد نیز بلافاصله پس از هایفوتراپی احساس درد و ناراحتی در محل تاثیر امواج صوتی را گزارش میدهند. معمولا این دردها بدون نیاز به روش درمانی ویژه و بصورت خودبخودی التیام مییابند و مشکلی جدی به شمار نمیآیند.
آیا هایفوتراپی برای همهی افراد مناسب است؟
پاسخ ساده برای این سوال خیر است و روش هایفوتراپی لزوما برای همهی افراد قابل استفاده نیست. انتظار میرود افرادی با سن بالای 30 سال و کشیدگی پوست کم تا متوسط بهترین نتایج را از هایفوتراپی بگیرند. در افرادی که پوست آنها افتادگی شدیدی دارد یا میزان چینوچروک آن بالا است معمولا نتایج راضیکنندهای از هایفوتراپی انتظار نمیرود. همچنین در افرادی که پوست آنها در اثر نور آفتاب آسیب شدیدی دیده و افتادگی شدیدی در پوست خود دارند روشهای درمانی و زیبایی دیگری قبل از هایفوتراپی توصیه میشود.
بنابراین به طور کلی، بیماران مسنتر، افرادی با شلشدگی شدید پوست و یا گردنی با پوست بسیار آویزان گزینهی مناسبی برای هایفوتراپی نیستند و ممکن است نیاز به روشهای درمانی دیگری مانند جراحی داشته باشند. علاوه بر موارد ذکرشده، یکی از موارد محدودکنندهی استفاده از روش هایفو، برخی مشکلات پوستی و بیماریها هستند. هایفو برای افرادی که مبتلا به عفونتها و ضایعات پوستی باز در ناحیهی مورد نظر برای هایفوتراپی هستند توصیه نمیشود. در افرادی با آکنهی شدید یا کیستیک (cystic acne) نیز روش هایفوتراپی نتایج مناسبی نشان نمیدهد.
جمعبندی:
هایفوتراپی یک روش ایمن، موثر و غیرتهاجمی برای سفت کردن پوست و رفع شلشدگی آن در نظر گرفته میشود. مزایای هایفوتراپی نسبت به لیفت صورت جراحی به سختی قابل انکار است. در روش هایفو نیاز به برش، ایجاد زخم و زمان استراحت یا بهبودی طولانی پس از آن وجود ندارد. همچنین هایفوتراپی هزینهی کمتری نسبت به جراحی لیفت صورت دارد. اکثر افرادی که هایفوتراپی را تجربه میکنند سه ماه پس از درمان نهایی، نتایج کامل را تجربه میکنند.
اگر فرد به دنبال درمانی سریع، بدون درد و غیرتهاجمی باشد، هایفو یک گزینه عالی در مقایسه با لیفت صورت جراحی است. البته باید توجه داشت که در کنار مزایای این روش درمانی، هایفو یک روش کامل و بدون نقص نیست و نمیتواند تمام مشکلات پوستی را برطرف نماید.
این روش برای افرادی که شلی پوست خفیف تا متوسط دارند بهترین نتایج را به همراه دارد اما با توجه به اینکه با افزایش سن، تغییرات جدیدی در پوست ایجاد میشود بنابراین همین افراد نیز ممکن است نیاز داشتهباشند تا پس از یک یا دو سال و با ایجاد تغییرات جدید در پوست هایفوتراپی را تکرار کنند. هایفوتراپی در کنار تمام مزایای خود برای مشکلات پوستی خفیف، نمیتواند مشکلاتی چون افتادگی شدید پوست و نیز چینوچروک شدید ناشی از پیری را برطرف نماید و برای چنین مشکلاتی نیاز است تا از سایر روشهای پزشکی زیبایی مانند انواع جراحیها استفاده شود.
جراحان پلاستيك و ترميمى چشم برای جوانسازی اطراف چشم ممکن است از روشهایی مانند بلفاروپلاستی پلک فوقانی و تحتانی، جراحی لیفت شقیقه، جراحی لیفت ابرو و روشهای غیر جراحی مانند تزریق ژل و بوتاکس استفاده نمایند. باید توجه داشته باشید؛ انجام این روشها به ویژه در نواحی اطراف چشم، اگر توسط پزشک متخصص و مجرب انجام نشود، میتواند عوارض ناخوش آیندی به همراه داشته باشد.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
جوانسازی با لیفت گونه و صورت چگونه است؟
تاریخ انتشار : 1400-06-20تاریخ بروز رسانی : 1403-07-11 -
آیا پی آر پی روش موثری برای جوانسازی صورت و اطراف چشم محسوب می شود؟
تاریخ انتشار : 1400-07-13تاریخ بروز رسانی : 1403-07-22 -
مقایسه هایفوتراپی و آر اف در جوانسازی پوست
تاریخ انتشار : 1400-08-07تاریخ بروز رسانی : 1400-08-12 -
مقایسه هایفوتراپی با روشهای جراحی جوانسازی پوست
تاریخ انتشار : 1400-08-08تاریخ بروز رسانی : 1400-08-12 -
جراحی ها و تزریقات جوانسازی و زیبایی صورت
تاریخ انتشار : 1400-06-17تاریخ بروز رسانی : 1403-07-11
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .