درمان جراحی اکتروپیون یا برگشتگی پلک به خارج
اکتروپیون یا برگشتگی پلک به خارج به شرایطی اطلاق میشود که در آن پلکها به صورت غیرطبیعی به سمت بیرون بیرون برگشتگی پیدا میکنند. در این حالت سطح داخلی پلک که در حالت طبیعی در معرض هوا نیست به سمت محیط بیرون بدن قرار میگیرد که همین مسئله منجر به تا سطح آن خشک شده و احساس سوزش ایجاد شود. اکتروپیون یا برگشتگی پلک به خارج در افراد مسن بیشتر مشاهده میشود و معمولا تنها در پلک پایین مشاهده میگردد. در اکتروپیون شدید تمام طول پلک به سمت بیرون برگشتگی پیدا میکند ولی در برگشتگی پلک به خارج خفیف، تنها بخشی از پلک به سمت بیرون برگشتگی دارد.
برای کاهش علائم برگشتگی پلک به خارج میتوان از مرطوب کننده ها یا قطره های چشمی استفاده کرد. البته باید توجه داشت که این موارد روش درمان اکتروپیون نیستند و تنها منجر به کاهش علائم آن می شوند. در این مطلب به معرفی روشهای درمانی اکتروپیون پرداخته عوارض جانبی روشهای درمان اکتروپیون را بیان خواهیم کرد.
انواع جراحی های زیبایی و درمانی چشم، توسط دکتر بهرام اشراقی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم، با مهارت بالا و بکارگیری تکنیک درست انجام میشوند. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت از مطب تهران با شماره های 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره 03136205114 تماس حاصل فرمایید.
اکتروپیون یا برگشتگی پلک به خارج چگونه درمان میشود؟
در صورتی که اکتروپیون خفیف باشد ممکن است پزشک توصیه کند تا برای کاهش علائم و ناراحتیهای ناشی از برگشتگی پلک به خارج از قطرههای چشمی استفاده شود اما همانگونه که اشاره گردید این موارد به عنوان درمان اکتروپیون شناخته نمیشوند و بصورت عمومی، برای درمان کامل اکتروپیون نیاز به جراحی خواهدبود. با این حال رعایت برخی موارد و اصلاح سبک زندگی میتواند در بهبود علائم اکتروپیون موثر باشد.
سبک زندگی و درمان خانگی برای اکتروپیون یا برگشتگی پلک به خارج:
اگرچه روشهایی که بیان میشوند روش درمانی اکتروپیون نیستند اما میتوانند به کاهش علائم این بیماری و بهبود علائم کمک کنند.
استفاده از مرطوب کنندههای چشم: اشک مصنوعی و مرطوب کنندههای چشم میتوانند منجر شوند تا سطح قرنیه مرطوب بماند. این مسئله میتواند از ایجاد آسیب به قرنیه و تاثیر این آسیبها در بینایی جلوگیری کند. بهتر است تا این موارد در طول شب انجام شوند.
هنگام مالیدن چشمها احتیاط شود: در صورتی که اکتروپیون آزاردهنده باشد ممکن است منجر به اشک ریزش چشم شده و فرد را مجبور کند تا چشمان خود را بمالد. مالیدن چشمها میتواند منجر شود تا عضلات و تاندونهای زیر چشم بیشتر از قبل کشیده شوند و وضعیت اکتروپیون فرد تشدید یابد. بهتر است مالیدن چشم ها از سمت بالا و بیرونی چشم و به سمت بینی انجام شود.
درمان اکتروپیون با جراحی چگونه انجام میشود؟
باید توجه داشت که درمان هر نوعی از بیماری به علت ایجاد آن وابسته است. در درمان بیماری اکتروپیون نیز انواع جراحیها را میتوان بر اساس وضعیت بافتی که پلک را میپوشاند و دلایل ایجاد اکتروپیون به کار برد.
جراحی اکتروپیونی که به دلیل شل شدن عضله یا رباط ها بر اثر افزایش سن ایجاد شده باشد: در این حالت ممکن است تا پزشک جراح بخش کوچكی از پلک را در گوشهی خارجی برش داده و جدا کند. با این کار، زمانی که بخشهای باقیمانده دوباره کشیده شده و به هم متصل میشوند باعث میشود تا تاندونها و عضلاتِ شل شده دوباره کشیده شوند و همین مسئله باعث میگردد تا پلک دوباره به صورت مناسبی بر روی چشم قرار گیرد. این نوع جراحی یک جراحی ساده و ایمن محسوب میشود.
جراحی اکتروپیونی که به دلیل جای زخم حاصل از آسیب فیزیکی یا جراحیهای قبلی ایجاد شده باشند: برای این جراحی ممکن است پزشک جراح از پیوند پوست استفاده کند. بافت پیوندی ممکن است از پوست پشت گوش یا پوست پلک بالا جدا گردد. در صورتی که فرد از قبل دچار فلج صورت نیز باشد و یا شدت زخم بالا باشد ممکن است جراحی ثانویهای لازم باشد تا اکتروپیون بصورت کامل ترمیم شود.
در هر نوعی از جراحی معمولا از بیحسی موضعی برای بیحس کردن پلک و بافتهای اطراف آن استفاده میشود. ممکن است برای احساس آرامش بیشتر و کاستن از میزان استرس فرد، داروهایی خوراکی یا داخل رگی نیز به فرد داده شود. البته این نوع داروها بیشتر به نوع جراحی و بافتی که برش میخورد نیز وابسته است.
پس از جراحی اکتروپیون:
پس از جراحی اکتروپیون ممکن است فرد به موارد زیر نیازمند باشد:
- ممکن است نیاز باشد تا فرد از چشم بند به مدت 24 ساعت استفاده نماید.
- ممکن است لازم باشد تا فرد از قطرههای چشمی استروئیدی و آنتی بیوتیکی برای چند مرتبه در روز و به مدت یک هفته استفاده نماید.
- استفاده از کمپرس سرد به صورت دورهای بر روی موضع جراحی شده میتواند احتمال ایجاد کبودی و ورم را کاهش دهد.
- ممکن است فرد احساس کند که پلک ها پس از جراحی بیش از حد کشیده شدهاند اما باید توجه داشت که این مسئله طبیعی بوده و به تدریج برطرف میشود.
عوارض و مشکلات پس از جراحی اکتروپیون چیست؟
- جراحی اکتروپیون بعنوان یک جراحی ایمن شناخته میشود؛ با این حال ممکن است تا پس از چند سال برگشتگی پلک دوباره ایجاد شود و نیاز به تکرار جراحی باشد.
- ورم موضع جراحی شده و نیز کبودی ممکن است پس از جراحی ایجاد شود که معمولا خطر جدی محسوب نمیشود.
- مانند هر جراحی دیگری ممکن است پس از جراحی در محل ایجاد برش خونریزی موضعی یا عفونت ایجاد شود.
- ممکن است در حین جراحی به قرنیه آسیب وارد شود که این مسئله بیشتر به تجربه و تکنیک پزشک وابسته است.
جراحان پلاستيك و ترميمى چشم برای جوانسازی اطراف چشم ممکن است از روشهایی مانند بلفاروپلاستی پلک فوقانی و تحتانی، جراحی لیفت شقیقه، جراحی لیفت ابرو و روشهای غیر جراحی مانند تزریق ژل و بوتاکس استفاده نمایند. باید توجه داشته باشید؛ انجام این روشها به ویژه در نواحی اطراف چشم، اگر توسط پزشک متخصص و مجرب انجام نشود، میتواند عوارض ناخوش آیندی به همراه داشته باشد.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علت انجام آنژیوگرافی شبکیه
تاریخ انتشار : 1401-10-10تاریخ بروز رسانی : 1401-10-21 -
عمل ناخنک چشم چیست و به چه دلیل انجام میشود؟
تاریخ انتشار : 1402-01-05تاریخ بروز رسانی : 1402-01-16
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .