عوارض جراحی لیفت شقیقه را بهتر بشناسیم
با افزایش سن سلولها به تدریج پیر میشوند و این پیری سلولها خود را به انواع شکلها مانند ایجاد چین و چروک در صورت و اطراف ابرو، افتادگی پلکها و ... نشان میدهد. یکی از مشکلات ناشی از افزایش سن، افتادگی شقیقه یا گوشهی ابروها است. افتادگی ابروها را میتوان تغییر جایگاه ابروها به پایینتر از جایگاه طبیعی خود تعریف کرد. البته افتادگی ابرو علاوه بر افزایش سن دلایل دیگری نیز میتواند داشته باشد. با این حال روش درمانی استفاده شده برای انواع افتادگی ابرو مشابه است. یکی از روشهای درمان افتادگی ابرو، جراحی لیفت شقیقه است. در این مطلب علاوه بر معرفی جراحی لیفت شقیقه و بیان نحوهی انجام آن، عوارض این جراحی نیز بیان شده و راهکارهایی برای مراقبت پس از جراحی ارائه خواهدشد.
دکتر بهرام اشراقی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم، با مهارت و دانش کافی، راهکارهای زیباسازی ابرو و چشم را بررسی نموده، مناسب ترین روش لیفت شقیقه را برای حصول بهترین نتایج انتخاب و اجرا مینمایند.
جراحی لیفت شقیقه چیست؟
جراحی لیفت شقیقه یا لیفت تمپورال (temporal lift) نوعی از جراحی زیبایی است که هدف از آن کشیدن گوشهی چشم و یک سوم انتهایی ابرو است که میتواند منجر به رفع چین و چروک اطراف چشم شود. این جراحی که به صورت سرپایی انجام میگیرد به علت فرایند ساده تر از ليفت پيشانى و در مقابل، تاثیر مناسب خود مورد توجه قرار گرفته است.
جراحی لیفت شقیقه چگونه انجام میشود؟
جراحی لیفت شقیقه که یک جراحی سرپایی است معمولا با سایر جراحیهای مرتبط با جوانسازی چشم مانند جراحی پلک انجام میشود. گاهی نیز لیفت شقیقه به تنهایی پاسخگوی نیاز فرد است. این جراحی بسته به شرایط فرد با بیهوشی عمومی یا بیحسی موضعی شروع میشود. سپس برشی در قسمت شقیقه (درست در بالای گوشها) و داخل موها ایجاد میشود که امکان کشیدن پوست شقیقه را فراهم میسازد. پس از کشیدن پوست شقیقه و قرار گرفتن دم ابروها در محل مناسب، جراحی به پایان میرسد و محل برشیافته دوباره بخیه میخورد. گاهی پس از کشیدن پوست، بخشی از آن اضافی میماند که این پوست، برش خورده و سپس بر روی محل برش بخیه زده میشود. این جراحی به مدت یک تا یک و نیم ساعت به طول میانجامد و در طی این مدت به دلیل استفاده از مواد بیحس کننده یا بیهوش کننده فرد دردی احساس نمیکند.
عوارض جراحی لیفت شقیقه چیست؟
جراحی لیفت شقیقه یک جراحی سرپایی و ایمن است که احتمال ایجاد عارضه پس از جراحی بسیار پایین است. از جمله عوارض احتمالی جراحی لیفت شقیقه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- بیحسی ناحیهی پیشانی: این عارضه یک عارضهی طبیعی بوده و به دلیل استفاده از مواد بیحس کننده ایجاد شده میشود و خودبخود رفع میگردد.
- ملتهب شدن محل جراحی
- درد در موضع جراحی شده و بافتهای اطراف آن
- کبودی محل جراحی
- عوارض بیان شده همگی عوارضی رایج و طبیعی هستند که برخی از آنها با داروهایی همچون مسکنها کنترل شده و برخی نیز بدون نیاز به مداخلات پزشکی، خودبخود رفع میشوند. با این حال ممکن است در موارد نادری عوارض جدیتری نیز ایجاد شوند، مانند:
- ایجاد عفونت در محل ایجاد برش
- ایجاد خونریزی
- عدم تقارن در شکل دم ابروها
در صورتی که فرد نسبت به وجود هر یک از علائم احساس ناراحتی کند بهتر است با پزشک خود مشورت نماید. همچنین روشهای مراقبت پس از جراحی نیز میتوانند در کاهش احتمال بروز عوارض کمک کنند.
مراقبتهای پس از جراحی لیفت شقیقه چگونه است؟
انتخاب پزشک مجرب میتواند احتمال ایجاد عوارض پس از جراحی لیفت شقیقه را به حداقل برساند. از طرفی مراقبتهایی وجود دارند که افراد با انجام آنها میتوانند احتمال ایجاد عوارض پس از جراحی را به حداقل رسانده و سرعت بهبود پس از جراحی لیفت شقیقه را افزایش دهند. از جملهی این راهکارها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- استراحت کافی پس از جراحی سرعت بهبود محل برش را افزایش میدهد.
- به مدت چند روز ضروری است تا فرد از باندی به نام باند فشارنده استفاده نماید.
- استفاده از داروهای رقیق کنندهی خون مانند آسپرین احتمال ایجاد خونریزی را افزایش میدهد. بنابراین توصیه میشود به مدت يك تا دو هفته از مصرف آنها خودداری شود.
- استفاده از داروهای ضدالتهاب و ضدپلاکت به مدت چند روز پس از جراحی ممنوع است. در صورتی که به دلیل سایر مشکلات، نیاز است تا فرد دارویی مصرف کند لازم است تا با پزشکان مربوطه مشورت نماید.
- به مدت دو هفته از مصرف الکل و دخانیات از جمله سیگار دوری شود.
- چند روز پس از جراحی بهتر است تا حد امکان سر به حالت عمودی نگه داشته شود. در هنگام خواب لازم است تا بدن در حالت نیمه دراز بوده و ارتفاع سر نسبت به شرایط طبیعی بالاتر باشد. این کار از ایجاد خونریزی و سایر عوارض جلوگیری میکند.
- انجام فعالیتهای سنگین مانند ورزشهای سنگین، خم کردن سر به جلو و حرکات ناگهانی میتوانند موجب پارگی رگ در محل جراحی و ایجاد خونریزی شوند. بنابراین توصیه میشود از انجام فعالیتهای سنگین تا زمان بهبودی نسبی محل جراحی خودداری شود. در مورد زمان مناسب برای از سرگیری فعالیتهای ورزشی لازم است تا فرد با پزشک خود مشورت کند.
- بسته به شرایط فرد، برداشتن بخیهها 5 تا 12 روز پس از جراحی صورت میگیرد و برگشت به زندگی روزمره و بهبودی مناسب 2 تا 3 هفته طول میکشد.
- در صورت وجود کبودی و التهاب در محل برش، استفاده از کمپرس یخ در موضع جراحی توصیه میشود.
- توصیه میشود تا در طی دو تا چهار روز پس از جراحی موها شانه نشوند. پس از این مدت، شانهی موها در محل جراحی با احتیاط بوده و از موادی مانند ژل مو یا سایر حالتدهندهها استفاده نگردد.
- حداقل سه ماه پس از جراحی باید زمان صرف شود تا بتوان موها را رنگ کرد.
- شستشوی موها را میتوان سه تا هفت روز پس از جراحی انجام داد. شستشو بهتر است با آب سرد و شامپو بچه باشد. خشک کردن موها باید با احتیاط و ترجیحا بوسیلهی حولهای نرم صورت بگیرد.
- استفاده از حمام و استخر تا حداقل یک هفته پس از جراحی توصیه نمیشود. پس از آن بسته به شرایط فرد لازم است تا با پزشک در مورد استفاده از حمام و استخر مشورت نماید.
- روشهای زیباسازی دیگر بر روی صورت بهتر است با مشورت با پزشک جراح باشد. در صورتی که به پزشک جدیدی برای روشهای زیباسازی پوست مراجعه شود لازم است تا پزشک از سابقهی جراحی لیفت شقیقه آگاه شود.
- از برنزه کردن صورت به مدت حداقل سه ماه خودداری شود.
- از قرارگرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید دوری شود.
دكتر بهرام اشراقى فوق تخصص پلاستيك و ترميمى چشم، با دانش علمى و عملى در مورد بيماريهاى و اشکالات چشم و اطراف آن، در زمينه بلفارپلاستى پلك فوقانى و تحتانى جهت رفع پف الودگى پلكها ، لیفت ابرو، کشیدن گوشه چشم با بوتاکس، درمان افتادگى پلك، درمان انسداد مجراى اشكى اطفال و بالغين، شكستگي هاى كاسه چشم و كارگزارى پروتزهاى چشمى پذیرای مراجعین محترم میباشند.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
جراحی پف پلک بالا
تاریخ انتشار : 1400-11-15تاریخ بروز رسانی : 1400-11-25
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .