عمل لیزیک چشم آستیگمات
آستیگمات چشم یک بیماری رایج و بصورت عمومی قابل درمان است که به دلیل شکل نامناسب و غیرطبیعی در انحنای چشم ایجاد میشود. انحنای نامناسب چشم که در اثر آستیگماتیسم ایجاد میشود منجر به تاری دید اجسام دور و نزدیک میشود. علت ایجاد آستیگمات چشم ممکن است به دلیل انحناهای غیرطبیعی در سطح بیرونی چشم، یعنی قرنیه، و یا در اجزای داخلی چشم مانند یعنی عدسی چشم باشد. در این حالت چشم به جای اینکه شکل کروی داشته باشد کمی کشیدهتر بوده و سطح آن به شکل تخم مرغ میگردد و تاری دید در تمام فواصل میدان دید ایجاد میگردد.
آستیگماتیسم ممکن است در هنگام تولد وجود داشته باشد و همراه با نزدیک بینی یا دوربینی چشم نیز باشد. معمولا آستیگمات چشم به تنهایی مشکلی حاد نیست که برای درمان آن نیاز به روشهای اصلاحی باشد. گاهی نیز ممکن است وضعیت آستیگمات چشم حاد باشد که در این حالت از لنزهای اصلاحی یا جراحی برای رفع آن استفاده میشود.
درمان آستیگمات چشم توسط دكتر بهرام اشراقى فوق تخصص پلاستيك و ترميمى چشم، با ارائه بهترین نتایج با روشهایی مانند پی آر کی و لیزیک در اصفهان انجام میشود. لطفا جهت تعیین نوبت از مطب تهران با شماره تلفن 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره تلفن 36205114 تماس حاصل فرمایید.
علائم چشم آستیگمات
از علائم آستیگمات چشم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تاری دید که معمولا در همهی فواصل قابل احساس است.
احساس فشار یا ناراحتی چشم
سردرد
مشکل در دید شبانه
لوچ شدن چشم
عمل لیزیک چشم آستیگمات
جراحی لیزیک به نوعی از جراحی گفته میشود که در آن از نور لیزر برای تغییر شکل در قرنیه و اصلاح عیوب انکساری چشم استفاده میشود. جراحی لیزیک جراحی ایمنی بوده و دههها است که برای انواع عیوب انکساری چشم مانند نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم به کار میرود. عیوب انکساری خفیف تا متوسط را میتوان به راحتی با لیزیک درمان کرد اما در مورد عیوب انکساری با شدت بالا، تنها در موارد کمی میتوان از لیزیک استفاده نمود.
جراحی لیزیک از همان طریقی که دوربینی و نزدیک بینی را رفع میکند میتواند برای بهبود آستیگمات چشم نیز استفاده شود. در این روش، ابتدا یک فلپ در سطح قرنیه ایجاد میشود که امکان جداسازی یک بخش بسیار نازک را از سطح قرنیه فراهم میکند. این برش بر اساس محاسباتی که از قبل صورت گرفته و مختص چشم فرد است صورت میگیرد. با جداسازی این لایهی نازک از سطح قرنیه تغییر شکلی در آن ایجاد میشود که میتواند آستیگمات چشم را درمان کند.
فلپ که بوسیلهی ابزاری به نام مکیروکراتوم یا لیزر فمتوسکوند ممکن است ایجاد شود در دو لایهی رویین قرنیه ایجاد میشود (قرنیه از پنج لایهی متفاوت تشکیل شده است). سپس فلپ با ظرافت بالا آورده شده و لایههای زیرین آن با لیزر دیگری تغییر شکل مییابند. پس از ایجاد شکل مطلوب، فلپ به جای خود بازگردانده شده و جراحی به پایان میرسد. این جراحی بین 20 تا 30 دقیقه طول میکشد و در 96 درصد افراد نتایج مطلوب ایجاد میکند.
نمرهی چشم تا چه سنی تغییر می کند
یکی از شرایطی که برای انجام عمل لیزیک لازم است به آن توجه شود این است که شمارهی چشم فرد مبتلا به آستیگماتیسم باید در طول یکسال گذشته ثابت مانده باشد. این مسئله از ایجاد مشکلاتی همچون بازگشت مجدد ضعف بینایی جلوگیری میکند. به طور کلی میتوان گفت که سن ثابت شدن شماره چشم افراد از سن 18 سالگی آغاز میشود و معمولا تا 25 سالگی ادامه مییابد. با این حال استثناهایی نیز وجود دارد و ممکن است برای فردی این بازه متفاوت باشد. برای اینکه یک فرد از تثبیت شمارهی چشم خود آگاه باشد بهترین روش، مراجعه به چشمپزشک و اپتومتریست است.
عمل لیزیک چشم برای چه کسانی مناسب است ؟
عمل لیزیک چشم که یکی از انواع مختلف جراحی چشم با لیزر است دارای کاربردهای مختلفی است. با این حال برای اینکه عمل لیزیک بهترین نتایج را در پی داشته باشد لازم است تا فرد دارای شرایطی باشد؛ از جمله:
سن بالای 18 سال: قبل از سن 18 سالگی امکان تغییر وضعیت چشم وجود دارد زیرا بدن در حال رشد و تغییر است. بنابراین در صورتی که زیر 18 سالگی چشم فرد جراحی شود امکان تضعیف مجدد چشم وجود دارد.
وضعیت بینایی فرد تثبیت شده باشد: حتی در صورتی که فرد بالای 18 سال سن داشته باشد امکان تغییر نمرهی چشم وجود دارد. توصیه این است که لیزیک زمانی انجام شود که نمرهی چشم در طی یک تا دو سال گذشته تغییر نکرده باشد.
درباره جراحی پلک شرقی بیشتر بدانید ...
وضعیت کلی سلامتی فرد مناسب باشد: وضعیت سلامتی بر تاثیر لیزیک موثر است. در صورتی که فرد بیماریهایی زمینهای مانند دیابت یا بیماریهای خود ایمن داشته باشد لیزیک توصیه نمیشود. برخی شرایط مرتبط با چشم نیز ممکن است مانعی برای لیزیک چشم باشند. از جملهی شرایط مرتبط با چشم میتوان به آب مروارید و گلوکوم اشاره کرد. این شرایط علاوه بر اینکه ممکن است نتایج لیزیک را تحت تاثیر منفی قرار دهند، گاهی نیز ممکن است لیزیک با وجود این بیماریها خطراتی به همراه داشته باشد. برای بررسی دقیق تر شرایط بهتر است با پزشک در مورد بیماریهای زمینهای موجود مشورت گردد.
فرد مبتلا به خشکی چشم نباشد: ابتلا به خشکی چشم از شرایطی است که بهبود پس از لیزیک را با مشکل مواجه میکند. در صورتی که فرد مستعد ابتلا به خشکی چشم باشد و تمایل به لیزیک داشته باشد پزشک ممکن است راههای درمانی مختلفی برای خشکی چشم توصیه کند تا امکان لیزیک چشم فراهم شود. این روشها ممکن است شامل استفاده از قطرات اشک مصنوعی و تغذیهی مناسب باشد.
شمارهی چشم فرد در وضعیت مناسبی برای لیزیک باشد: همانگونه که اشاره شد لیزیک برای مشکلات شدید انکساری توصیه نمیشود و محدودیتی در تغییرات ایجادشده توسط لیزیک وجود دارد. لیزیک بهترین نتایج را برای افراد دارای نزدیک بینی دارد. به طور کلی لیزیک میتواند -11 دیوپتر از نزدیک بینی، +5 دیوپتر از دوربینی و 5 دیوپتر از آستیگماتیسم را درمان میکند. بنابراین در صورتی که مشکلات انکساری فرد شدیدتر از موارد بیان شده باشد از جراحیهای دیگری به غیر از لیزیک میتوان استفاده نمود.
شرایط دیگر: شرایطی مانند ضخامت کافی قرنیه لازم است تا وجود داشته باشند تا عمل لیزیک انجام شود. در صورتی که ضخامت قرنیه کافی نباشد برش فلپ سخت شده و لیزیک با مانع روبرو میشود.
جراحان پلاستيك و ترميمى چشم برای جوانسازی اطراف چشم ممکن است از روشهایی مانند جراحی افتادگی پلک ، جراحی لیفت شقیقه و روشهای غیر جراحی مانند تزریق فیلر ، ژل و بوتاکس استفاده نمایند. باید توجه داشته باشید؛ انجام این روشها به ویژه در نواحی اطراف چشم، اگر توسط پزشک متخصص و مجرب انجام نشود، میتواند عوارض ناخوش آیندی به همراه داشته باشد.
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .