بهترین فیلر برای زیر چشم؛ کدام یک بی خطر و بهتر است؟
پوست زیر چشم ظریفترین بخش پوست در کل بدن است که همین مسئله منجر به آسیبپذیری سریعتر این بخش نسبت به سایر بخشهای پوست است. ایجاد چین و چروک، سیاهی و گودی زیر چشم از جمله مشکلات مرتبط با افزایش سن هستند. یکی از راهکارهای بهبود وضعیت زیر چشم و جوانسازی اطراف چشم استفاده از فیلرها است. تزریق چربی نیز راهکاری است که میتواند برای بسیاری از افراد نتایج راضیکنندهای به همراه داشته باشد. اما ممکن است افراد در مورد انتخاب نوع مناسب روش درمانی دچار تردید باشند. در این مطلب به معرفی بهترین فیلرهای زیر چشم و مقایسهی چربی و ژل برای زیر چشم خواهیم پرداخت.
از روشهای جوانسازی اطراف چشم تزریق ژل و بوتاکس است که توسط دکتر بهرام اشراقی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم، با مهارت بالا و بکارگیری تکنیک درست انجام میشود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت از مطب تهران با شماره های 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره 03136205114 تماس حاصل فرمایید.
تزریق چربی زیر چشم بهتر است یا فیلر
پاسخ این پرسش به شرایط فرد و نتیجهی مورد انتظار او از روش انتخابی وابسته است. تزریق چربی که پیوند چربی و لیپولیفتینگ نیز نامیده میشود یکی از روشهای پرکاربرد در جوانسازی پوست است. زمانی که مشکل فرد پرنبودن صورت باشد تزریق چربی تاثیر بهتری نسبت به استفاده از ژل دارد، از جمله اگر نیاز به حجمدهی بیشتری در اطراف چشم، گونهها و خط فک باشد. تزریق چربی با هدف حفظ پربودن صورت تاثیر طولانیتری نسبت به تزریق ژل دارد. در طی فرایند پیوند چربی، مقداری از چربی بدن خود فرد جدا میشود. البته باید توجه داشت که در طی این فرایند مقدار بسیار کمی چربی جدا میشود و با لیپوساکشن متفاوت است. چربیِ جداشده تخلیص شده و به زیر چشم یا سایر بخشهای صورت تزریق میشود. تزریق چربی با تکنیک ویژهای صورت میگیرد که این امکان را فراهم میکند تا اندازهی قطرات چربی تزریق شده بسیار کوچک باشد. بسیاری معتقدند که تاثیر تزریق چربی به دلیل وجود سلولهای بنیادی در آن است. تاثیر تزریق چربی طولانی مدت است و تا سالها ظاهر مناسب چهره را میتوان حفظ کرد.
از مزایای تزریق چربی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بازیابی چشمگیر حجم بافت
- تاثیر طولانی مدت
- مواد استفاده شده از بافت خود فرد به دست میآیند و شیمیایی نیستند.
- بهبود بافت و استحکام آن
- کاهش چین و چروک پوست در برخی بخشهای صورت، از جمله در اطراف چشمها
- عوارض جانبی کمتر نسبت به ژلها
در حالی که تزریق چربی میتواند انتخابی عالی برای برخی افراد باشد، اما صورتی که دغدغهی اصلی فرد، رفع چروک عمیق صورت همراه با بازیابی حجم بافت باشد توصیه میشود تا از فیلرها یا همان تزریق ژل به جای تزریق چربی استفاده کنند.
فیلرها که ژل نیز نامیده میشوند توسط شرکتهای مختلفی تولید میشوند و انواعی از آنها بر اساس مادهی سازنده وجود دارند. امروزه فیلرها از جنس هیالورونیک اسید، پلی لاکتیک اسید و یا کلسیم هیدروکسی آپاتایت هستند. این مواد بصورت طبیعی بوده و با بدن انسان سازگاری دارند. زمانی که این مواد به پوست تزریق شوند، علاوه بر ایجاد حجم میتوانند عمیقترین چروک صورت و زیر چشم را رفع کنند. این فیلرها میتوانند تولید کلاژن را نیز تحریک کنند که تاثیر بسیاری در استحکام و یکنواختی پوست دارد. بسته به اینکه نوع ژل استفاده شده چیست تاثیرات آن میتواند فوری یا تدریجی نمایان شود اما تاثیر تمام فیلرها موقتی است و بین حداقل 4 ماه تا حداکثر 12 ماه تاثیر آنها قابل مشاهده است. عواض جانبی فیلرها کم است اما با توجه به اینکه از بدن خود فرد گرفته نشدهاند ممکن است واکنش آلرژیک ایجاد کنند.
مزایای فیلرها شامل موارد زیر است:
- کاهش چشمگیر چین و چروک اطراف چشم، گونهها و لبها
- زمان تاثیرگذاری سریعتر نسبت به تزریق چربی
- هزینهی هر بار تزریق ژل از هر بار تزریق چربی کمتر است.
عوارض فیلر زیر چشم
- ایجاد حساسیت یا آلرژی یکی از عوارض فیلرها است. برای همین در صورتی که فرد سابقهی آلرژی به هر مادهای داشته باشد بهتر است به پزشک خود اطلاع دهد.
- قرمزی محل تزریق
- ایجاد ورم موقتی
- تشکیل نقاط قرمز کوچک در محل تزریق
- کبودی محل تزریق
در صورتی که ژل نزدیک سطح پوست تزریق شود ممکن است ناحیهی تزریق کمی رنگ آبی بگیرد و پف کند. معمولا لازم است تا در این حالت فیلر را در آن ناحیه از بین برد. همهی موارد بیان شده موقتی هستند و خودبخود رفع میشوند.
عوارض تزریق چربی زیر چشم و گونه
اگرچه تزریق چربی توسط پزشک باتجربه صورت بگیرد احتمال ایجاد عوارض بسیار پایین خواهدبود. با این حال این احتمال به صفر نمیرسد و ممکن است عوارضی ایجاد شوند؛ از جمله:
- کبودی و ورم محل تزریق معمولا رخ میدهد.
- بیحسی موقتی
- ایجاد جای زخمهای کوچک که به تدریج محو میشوند اما جای آنها باقی میماند.
- در طی چند ماه اول پس از تزریق چربی احتمال از دست دادن چربی در محل تزریق وجود دارد.
- برای تزریق چربی نیاز به جراحی برای جداسازی چربی وجود دارد. خود این جراحی ممکن است عوارض زیر را به همراه داشته باشد:
- هماتوما (تجمع خون در زیر پوست)
- نکروز بافت چربی (در این حالت سلولهای بافت چربی میمیرند بنابراین توان رشد و تکثیر ندارند)
- امبولی چربی (چربی منجر به انسداد عروق خونی میشود)
- ایجاد جای زخم قابل مشاهده
- خونریزی
- ایجاد لختهی خون
- عفونت
- ایجاد حساسیت به مواد بیهوش کننده
معمولا جراحی تکمیلی نیز مورد نیاز است زیرا گاهی تا نیمی از سلولهای تزریق شده میمیرند و یا حجم تزریق شدهی سلولها برای ایجاد حجم دلخواه کافی نمیباشد.
درباره کانتوپلاستی ، جراحی چشم گربه ای یا چشم روباهی و چشم آسیای شرقی بیشتر بدانید ...
ماندگاری تزریق چربی به صورت
ماندگاری تزریق چربی به صورت از فردی به فرد دیگر متفاوت است اما در صورتی که توسط پزشکی متخصص و باتجربه صورت بگیرد تاثیرات طولانی و حتی دائمی به همراه دارد. ماندگاری تزریق چربی به عوامل مختلفی وابسته است. از جمله مواردی که در ماندگاری تزریق چربی به صورت موثر است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تبحر پزشک در جداسازی چربی
- فرایند تزریق چربی
- مراقبتهای پس از تزریق چربی
پس از تزریق چربی، حدود سی درصد سلولها از بین رفته و هفتاد درصد آنها میتوانند بافی بمانند. سلولهای تزریق شده زمانی بهترین بقا را خواهند داشت که جریان خون مورد نیاز آنها در دسترس قرار بگیرد. برای همین میزان موفقیت تزریق چربی در صورت بالاتر از سایر نقاط بدن است زیرا تراکم رگهای خونی در صورت برای خونرسانی بسیار مناسب است. با تمام این شرایط، تمام سلولهای تزریق شده حفظ نمیشوند. سلولهای زنده مانده نیز لزوما تا ابد حفظ نخواهند شد و ممکن است در طولانی مدت نیاز به روشهای جوانسازی دیگری نیز باشد.
ماندگاری تزریق فیلر زیر چشم
فیلرهای زیر چشم ماندگاری کمتری نسبت به چربی دارند. معمولا انتظار داریم فیلرها بین 9 تا 12 ماه ماندگاری داشته باشند. در موارد کمی ممکن است ماندگاری فیلرها کمتر یا بیشتر از این بازه باشد. گاهی بسته به نوع فیلر و سبک زندگی فرد ممکن است ماندگاری فیلر به 4 ماه و گاهی ممکن است حتی به سه سال نیز برسد.
جراحان پلاستيك و ترميمى چشم برای جوانسازی اطراف چشم ممکن است از روشهایی مانند جراحی لیفت ابرو ( جهت درمان افتادگی ابرو )، جراحی لیفت شقیقه و روشهای غیر جراحی مانند تزریق فیلر و تزریق چربی زیر چشم استفاده نمایند. باید توجه داشته باشید؛ انجام این روشها به ویژه در نواحی اطراف چشم، اگر توسط پزشک متخصص و مجرب انجام نشود، میتواند عوارض ناخوش آیندی به همراه داشته باشد.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
ماندگاری فیلر زیر چشم
تاریخ انتشار : 1400-12-26تاریخ بروز رسانی : 1401-02-26 -
بعد از انجام تزریق ژل زیر چشم چه کنیم؟
تاریخ انتشار : 1400-12-22تاریخ بروز رسانی : 1401-12-09 -
تخلیه فیلر زیر چشم
تاریخ انتشار : 1400-11-02تاریخ بروز رسانی : 1400-11-16 -
کاربردها، عوارض، و ماندگاری تزریق ژل زیر چشم
تاریخ انتشار : 1400-04-22تاریخ بروز رسانی : 1403-06-23 -
تزریق فیلر زیر چشم چگونه انجام می شود؟
تاریخ انتشار : 1400-12-29تاریخ بروز رسانی : 1401-02-26
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .