آیا تغییر رنگ چشم امکان پذیر است؟
با توجه به اینکه انواع روشهای مختلف تغییر رنگ چشم می تواند با عوارض چشمی برگشت ناپذیر همراه باشد و یا مشکلاتی را در آینده و در جراحی های بعدی چشم برای بیمار ایجاد نماید؛ این روشها توسط وزارت بهداشت در حال حاضر دارای تاییدیه نمی باشند و توسط دکتر اشراقی انجام نمی شوند و این مطلب صرفا جهت افزایش آگاهی شما کاربران عزیر تهیه گردیده.
رنگ چشمان هر فردی در دوران کودکی تکامل یافته و ثابت میشود. پس از این دوران هر فرد رنگ چشم ثابتی خواهد داشت. گاهی ممکن است افراد از رنگ چشم خود راضی نباشند یا بخواهند چشمانی به رنگ دیگر را تجربه کنند. برای رسیدن به این هدف لازم است تا ابتدا به این سوال پاسخ دهیم که آیا تغییر رنگ چشم امکان پذیر است؟
به طور کلی جواب این سوال بله است. در این مطلب به معرفی روشهای تغییر رنگ چشم خواهیم پرداخت.
تغییر موقت رنگ چشم با لنز تماسی
یکی از روشهای محبوب و البته آسان برای تغییر رنگ چشم استفاده از لنزهای تماسی است. لنزهای تماسی لایه ای نازک با جنس های مختلف هستند که بر روی چشم قرار میگیرند. این لنزها را خود فرد میتواند بر روی چشمان خود قرار دهد. لنزهای تماسی در رنگها و انواع گوناگونی موجود هستند و افراد میتوانند بر اساس نیاز و سلیقه خود آنها را استفاده کنند. همانگونه که مشخص است استفاده از لنزهای تماسی تغییری در ساختار خود چشم و اجزای سازنده آن ایجاد نمیکند و هر زمان که لازم باشد میتوان از استفاده از لنز تماسی خودداری کرد.
تشخیص و درمان انواع بیماری های چشم و جراحی های زیبایی و جوانسازی چشم ، جزو اقداماتی است که توسط دکتر بهرام اشراقی فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم انجام میشود. لطفا جهت تعیین نوبت از مطب تهران با شماره تلفن 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره تلفن 36205114 تماس حاصل فرمایید.
تغییر رنگ چشم با لیزر
امروزه برای تغییر رنگ چشم که همچنان به غیر علمی و نامعتبر بودن آن تاکید می شود؛ 2 روش لیزری زیر وجود دارد:
1. استفاده از لیزر شرکت استرومای آمریکا برای تغییر رنگ چشم
امروزه استفاده از لیزر بعنوان یک روش با تاثیر طولانی مدت شناخته می شود که میتوان از آن برای تغییر رنگ چشم استفاده کرد. لیزر تابشی از نور است که میتواند منجر به حذف رنگدانه های عنبیه چشم (بخش رنگی چشم) شود. این روش اگرچه مورد آزمون قرار گرفته است اما بصورت عمومی دسترسی بسیار محدودی به این روش وجود دارد و مطالعات برای تایید ایمنی و تاثیرگذاری این روش ادامه دارد. تحقیقات شرکت پزشکی استرومای آمریکا (STRŌMA Medical Corp) نشان میدهد که لیزر استفاده شده توسط این شرکت می تواند رنگ چشم را از قهوه ای به رنگهای قهوه ای روشن، سبزِ قهوه ای، خاکستری، آبی یا سبز تغییر دهد. این گروه ادعا میکنند که افراد داوطلب پس از سه تا چهار جلسه تابش لیزر به رنگ دلخواه چشم دست می یابند و نتایج حاصل نیز دائمی هستند. با این حال امروزه در هیچ مرکز درمانی دیگری این عمل با لیزر به کار رفته توسط این شرکت انجام نمی شود و برای عملی شدن نتایج حاصل از تحقیقات این گروه نیاز به زمان و مطالعات بیشتر است.
2. تغییر رنگ دائمی چشم ها در ۱۵ دقیقه با لیزر ان دیاگ
استفاده از لیزر ان دی یاگ (Nd:YAG laser) روش دیگری بر مبنای لیزر است و میتواند لایه سطحی عنبیه را تخریب کند. تخریب این لایه منجر به تغییر رنگ چشم میشود. این فرایند به زمان بسیار کمی، در حد چند دقیقه یا حتی کمتر دارد. این لیزر برای درمان آب سیاه چشم به کار میرود و تغییر رنگ چشم در طی روند درمان گلوکوم از عوارض این لیزر است که برخی افراد با چشمان سالم برای تغییر رنگ چشم از آن استفاده میکنند.
عمل جراحی تغییر رنگ چشم
تغییر رنگ دائمی چشم با جراحی: جراحی تغییر رنگ چشم یا پیوند عنبیه ابتدا بعنوان روش درمانی بیماری های مرتبط با چشم به کار گرفته شد. در این روش، ابتدا سطح قرنیه برش خورده و یک عنبیه مصنوعی از جنس سیلیکون در درون چشم قرار میگیرد. عنبیه پیوند زده شده میتواند سطح عنبیه طبیعی را بپوشاند. اگرچه این روش ابتدا کاربرد درمانی داشت اما به سرعت به پزشکی زیبایی راه پیدا کرد و افراد زیادی با عنبیه سالم تمایل پیدا کردند تا رنگ چشم خود را با این روش تغییر دهند. با این حال این روش عوارضی نیز دارد که گاهی بسیار خطرناک هستند. به طور کلی جراحی پیوند عنبیه برای تغییر رنگ چشم نیاز به مطالعات بیشتر برای تایید تاثیرگذاری و ایمن بودن در افرادی دارد که نیاز ضروری به این جراحی ندارند.
عوارض جراحی تغییر رنگ چشم
عوارض عمل تغییر رنگ چشم میتواند شامل التهاب، عفونت، کاهش بینایی و حتی نابینایی دائمی باشد؛ و این عمل (عمل تغییر رنگ چشم) به دلیل ایجاد عوارض گسترده و جبرانناپذیر توسط وزارت بهداشت تأیید نشده است. به همین دلیل پیش از تصمیمگیری برای انجام این جراحی، مشاوره با متخصصین و بررسی دقیق خطرات و عوارض احتمالی ضروری است.
در ادامه به برخی از عوارض جراحی تغییر رنگ چشم اشاره میشود:
- برخی افراد ممکن است بینایی خود را از دست بدهند
- ایجاد گلوکوم یا آب سیاه چشم که یک بیماری جدی و خطرناک است
- ایجاد آب مروارید
- آسیب قرنیه
- ورم قرنیه (اِدم قرنیه)
- التهاب چشم که میتواند به قرمزی، درد چشم و تاری دید منجر شود
هزینه عمل تغییر رنگ چشم
هزینه عمل تغییر رنگ چشم به عوامل مختلفی وابسته است، مانند هزینه ایمپلنت استفاده شده، هزینه درمانگاه، هزینه پزشک، پوشش بیمه و ... بنابراین برای آگاهی از هزینه عمل تغییر رنگ چشم بهتر است با پزشک یا مرکز درمانی مشورت شود.
دکتر بهرام اشراقی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم، با مهارت و دانش کافی، راهکارهای زیباسازی و جوانسازی اطراف چشم مانند پلاسما جت پلک را بررسی نموده، مناسب ترین روش را برای حصول بهترین نتایج انتخاب و اجرا مینمایند. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت از مطب تهران با شماره های 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره 03136205114 تماس حاصل فرمایید.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درباره چشم مصنوعی چه می دانید ؟
تاریخ انتشار : 1400-08-22تاریخ بروز رسانی : 1400-08-28 -
روش های درمان چربی پلک (گزانتلاسما) چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-05-25تاریخ بروز رسانی : 1401-05-26 -
جراحى پلاستيك چشم
تاریخ انتشار : 1394-11-23تاریخ بروز رسانی : 1403-04-31 -
جراحی رفع گودی کاسه چشم
تاریخ انتشار : 1400-07-03تاریخ بروز رسانی : 1403-07-16
نظرات کاربران درباره این مطلب :مهرانا جعفری [ 1402-03-19 ]
سلام وقت شما بخیر دخترم ۲۵ سالشه هتروکرومی داره دوست داره عمل کنه و زنگ چشمهاش رو یکسان کنه آیا راهی هست ممکنه راهنمایی کنید متشکرم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .