رزرو نوبت
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / جراح پلاستیک و ترمیمی چشم / درمان چین و چروک های ریز و لک پلک تحتانی با لیزر

درمان چین و چروک های ریز و لک پلک تحتانی با لیزر

پوست اطراف پلک به علت ظرافت خود دچار آسیب های مختلفی میشود که زیبایی صورت و چشمان افراد از جمله در سنین بالا را دچار آسیب میکنند. از همین رو بسیاری از افراد به دنبال روشهای جوانسازی پوست پلک و اطراف چشم میشوند. در کنار روشهای جوانسازی پوست پلک پایین مانند بلفاروپلاستی، تزریق بوتاکس، تزریق فیلر و تزریق ژل، تزریق چربی و ...، روشهای دیگری وجود دارند که بر مبنای لیزر کار میکنند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با لیزر پلک پایین آشنا کنیم، بنابراین تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

تشخیص و درمان انواع بیماری های چشم و جراحی های زیبایی و جوانسازی چشم ، جزو اقداماتی است که توسط دکتر بهرام اشراقی فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم انجام می‌شود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت از مطب تهران با شماره تلفن های 88713593-021 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره تلفن 36205114-031 تماس حاصل فرمایید.

درمان چین و چروک های ریز و لک پلک تحتانی با لیزر

لک پلک تحتانی یکی از عارضه هایی است که در اثر عوامل مختلفی ممکن است ایجاد شود. از جمله دلایل ایجاد لک پلک تحتانی میتوان به توارث، افزایش رنگدانه های پوست در اثر التهاب، بارداری، ملانوسایتوسیس پوستی، تابش خورشید، تغییرات هورمونی، عوامل محیطی و ... اشاره کرد. علاوه بر لک پلک تحتانی، چین و چروک های ریزی نیز ممکن است در پلک و اطراف چشم ایجاد شوند که در اثر افزایش سن و تجمع آسیب های سلولی بروز میکنند.
یکی از راهکارهای درمانی ایمن برای چنین آسیب هایی استفاده از لیزر است. لیزر تابشی از نور است که میتواند سلولها را تحریک به تولید پروتئینهای ترمیمی کند و لک پلک تحتانی را از بین ببرد. از جمله لیزرهایی مطرح در این زمینه میتوان به لیزر CO2 و لیزر اربیوم اشاره کرد.

کاربرد لیزر پلک تحتانی

به طور کلی انواع لیزر را میتوان برای موارد زیر به کار گرفت:

  1. رفع چین و چروک جزئی دور چشم و پلک پایین
  2. رفع ناودان اشکی
  3. رفع تیرگی پوست
  4. رفع ضایعات پوستی
  5. صاف کردن سطح پوست
  6. رفع افتادگی و شل شدگی پوست

باید به این مسئله نیز توجه داشت که انواع لیزرها برای پلک و پوست وجود دارند که هر نوعی از آن برای رفع مشکل ویژه ای بهتر است بنابراین قبل از استفاده از لیزر برای پلک بهتر است در مورد نوع مشکل موردنظر و راهکارهای موجود با پزشک متخصص مشورت شود.

چین و چروک پلک تحتانی

آیا لیزر پلک پایین جایگزین بلفاروپلاستی است؟

لیزر پلک پایین بعنوان یک روش کم تهاجم شناخته میشود که تاثیرات موقتی دارد. در مواردی که مشکلات پلک خفیف تا متوسط باشند معمولا توصیه میشود تا از روشهای کمتر تهاجمی مانند لیزر برای رفع مشکلات پلک استفاده شود اما در مواردی که چین و چروک دور چشم شدیدتر باشد و یا فرد به دنبال روشهایی با ماندگاری بالا یا به بیانی، روشهایی با تاثیر دائمی باشند توصیه میشود تا از جراحی هایی همچون بلفاروپلاستی استفاده شود.

لیزر CO2 پلک پایین

لیزرهای CO2 یا بخار دی اکسید کربن یکی از انواع لیزرهایی است که میتوان از آن برای بهبود چروک و لکه های اطراف چشم و پلک پایین استفاده کرد. نحوه اثر این لیزر به این شکل است که پرتو لیزر کربن دی اکسید ابتدا به چند بخش تقسیم میشود و هر کدام از این بخش ها به سطح پوست برخورد میکنند و منجر به جوانسازی پوست میشوند. از لیزر CO2 برای موارد زیر استفاده میشود:

  1. جوانسازی پلک ها
  2. رفع آسیب های پوستی که منشا آنها آفتاب است
  3. از بین بردن چین و چروک پلک و پوست اطراف چشم
  4. لیزر CO2 برای افتادگی و شلی پوست خفیف تا متوسط مناسب است و در موارد شدیدتر توصیه میشود تا عمل بلفاروپلاستی در اولویت قرار گیرد.
  5. لیزر CO2 با انقباض الیاف موجود در بافت همبند پوست و انعقاد مویرگ های سطحی پوست میتواند منجر به تاخیر پیری پوست شود که همین مسئله نیاز به عمل بلفاروپلاستی را به تاخیر می اندازد. همچنین تاثیر این نوع لیزر منجر به بازسازی رشته ها یا الیاف کلاژنی پوست میشود. کلاژن تولید شده منجر به سفت شدن و صافی پوست میشود. این نوع لیزر بر خلاف لیزر اربیوم خونریزی نقطه ای ایجاد نمیکند.

لیزر اربیوم پلک پایین

لیزر اربیوم یا اربیوم یاگ (ErbiumYAG) یکی از روشهای زیبایی و جوانسازی پوست دور چشم است که با دور پایینی از اشعه لیزر کار میکند. از لیزر اربیوم میتوان برای موارد زیر استفاده کرد:

  1. رفع چین و چروک پوست اطراف چشم
  2. رفع ناودان اشکی (tear trough)
  3. روشن کردن پوست
  4. حذف ضایعات سطح پوست مانند کک مک، کراتوز زگیلی، منگوله پوستی و ...

این نوع لیزر اگرچه قابلیت خوبی در رفع مشکلات سطحی شایع پوست دارد اما در مقایسه با لیزر CO2 هموستاز کمتری دارد که همین مسئله منجر به ایجاد خونریزی هایی میشود که خونریزی ته سنجاقی نام دارند.

مکانیسم اثر لیزر پلک تحتانی

مکانیسم اثر لیزرها اساسا مشابه هم بوده و تنها در طول موج و برخی جزئیات دیگر تفاوت دارند. بطور کلی مکانیسم اثر لیزر پلک تحتانی به این صورت است که ابتدا لیزر به سطح پوست تابیده میشود. لیزر که موج نور دارای انرژی است پس از برخورد به پوست در لایه های آن نفوذ میکند و سلولهای ویژه ای در لایه ای مشخص از پوست را دستخوش تغییر میکند. این تغییر به شکلی صورت میگیرد که در نهایت منجر به ایجاد سلولهای جدید میگردد. سپس بدن سعی میکند تا سلولهای آسیب دیده را با سلولهای جدید جایگزین کند. سلولهای جدید توانایی بالاتری در تولید کلاژن و سایر پروتئینهای موثر در جوانی پوست دارند. علاوه بر این، سلولهای سالم که تحت تاثیر لیزر قرار گرفته اند، در پاسخ به گرمای ایجادشده و برای ترمیم آسیب های خود که ناشی از این گرما است مسیرهایی سلولی را فعال میکنند که منجر به ایجاد مقدار بیشتری از پروتئینهای بافت همبند پوست میگردد. برخی از انواع لیزرها نیز علاوه بر این فرایندها، با انعقاد مویرگهای سطحی پوست در پیری پوست تاخیر ایجاد میکنند.

مزایای لیزر پلک تحتانی

اصلی ترین مزیت لیزر پلک تحتانی این است که روشی تهاجمی نیست؛ از همین رو برشی در پوست ایجاد نمیشود و احتمال ایجاد جای زخم به حداقل میرسد. همچنین خطر عفونت و خونریزی نیز نسبت به جراحی کاهش می یابد. علاوه بر این موارد، لیزر پلک تحتانی سریع و ایمن بوده و درد چندانی در بافت هدف ایجاد نمیکند. کاهش ورم بعد از لیزر و نیز ناراحتی پوست کمتر منجر به بهبودی سریع تر لیزر پلک تحتانی نسبت به روشهای مبتنی بر جراحی میشود.

آدرس اينستاگرام دکتر بهرام اشراقي

عوارض لیزر پلک تحتانی

یکی از عوارض لیزر پلک تحتانی احتمال عود مجدد عفونت های ویروسی از جمله ویروس هرپس سیمپلکس وجود دارد. این ویروس عامل ایجاد تبخال است. علاوه بر این، برخی افراد ممکن است قرمزی طولانی مدتی را تجربه کنند. همچنین ایجاد اسکار یا جای زخم نیز ممکن است در افراد ایجاد شود. سایر عوارض لیزر پلک تحتانی شامل موارد زیر هستند:

جراحان پلاستيك و ترميمى چشم برای جوانسازی اطراف چشم ممکن است از روشهایی مانند جراحی افتادگی پلک ، جراحی لیفت شقیقه و روشهای غیر جراحی مانند تزریق فیلر ، چربی و بوتاکس استفاده نمایند. باید توجه داشته باشید؛ انجام این روشها به ویژه در نواحی اطراف چشم، اگر توسط پزشک متخصص و مجرب انجام نشود، می‌تواند عوارض ناخوش آیندی به همراه داشته باشد.

تلفن مطب اصفهان : 36205114



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465