رزرو نوبت
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / بیماری پتوز / افتادگی پلک یا پتوز چگونه درمان می شود؟

افتادگی پلک یا پتوز چگونه درمان می شود؟

پتوز به افتادگی پلک فوقانی گفته می‌شود. این عارضه درجات مختلفی دارد که در نوع شدید آن، کل مردمک چشم توسط پلک پوشیده می‌شود و بینایی به طور کلی مسدود می‌گردد. در درجات خفیف تر این عارضه، ممکن است فرد مبتلا، با محدودیت بینایی مواجه شود. همچنین پتوز می‌تواند یک یا هر دو چشم را درگیر کند. این عارضه ممکن است فرد را برای دید بهتر یا کامل تر، مجبور به بالا بردن بیش از حد سر نماید.

انواع پتوز

جدا از نقش وراثت در بیماری پتوز یا افتادگی پلک، این عارضه را می‌توان به دو دسته اصلی تقسیم کرد که عبارتند از :

1. پتوز مادرزادی : در این نوع از بیماری، نوزاد با افتادگی پلک متولد می‌شود. شایعترین علت افتادگی پلک مادرزادی ، عدم رشد صحیح عضله بالابرنده پلک است.
2. پتوز اکتسابی : مواردی مانند افزایش سن، بیماری هاى عصبى، عضلانى ، آسیب های ناشی از برخی اعمال جراحی و ضربات، می‌توانند موجب پتوز یا افتادگی پلک اکتسابی شوند.

علل افتادگی پلک در بالغین

این عارضه ممکن است به دلیل ضربه به چشم ایجاد شود. با این وجود افتادگی پلک در بزرگسالان اغلب همراه با افزایش سن، و به دلیل کشیدگی یا جداشدگی تاندون عضله لواتور از روی پلک ایجاد می‌شود. همچنین افتادگی پلک ممکن است به دنبال جراحی کاتاراکت یا آب مروارید و عمل لیزیک یا سایر جراحی های چشم ایجاد شود. پتوز در بالغین ممکن است عارضه ای ناشی از سایر بیماری ها مانند بیماری های عصبی، عضلانی، تومورهای حدقه چشم، سکته مغزی و تومور مغزی باشد. اختلالات عصبی که بر روی اعصاب یا عضلات چشم تأثیر می گذارند؛ مانند میاستنی گراویس نیز می توانند منجر به پتوز شوند.

درمان افتادگی پلک یا پتوز مادرزادی

تنبلی چشم شایع ترین اختلال مرتبط با پتوز در کودکان:

تنبلی چشم یا آمبلیوپی اختلالی است که در کودکان مبتلا به پتوز دیده می‎شود. کودکان مبتلا به افتادگی پلک یا پتوز به دو علت زیر می‌توانند دچار تنبلی چشم شوند :

1. در صورتی که افتادگی پلک شدید باشد؛ موجب انسداد مسیر بینایی می‌شود و تاری دید ناشی از آن را ایجاد می‌کند که در نهایت به تنبلی چشم منجر خواهد شد.
2. پتوز می تواند انحراف چشم را در کودکانی که به طور همزمان دچار افتادگی پلک و انحراف چشم هستند؛ مخفی نگه ‌دارد و موجب تنبلی چشم‌ ‌شود ولى شایعترین علت تنبلى چشم در اطفال ضعیف بودن چشم همزمان با پتوز مى باشد.

درمان پتوز یا افتادگی پلک:

متخصص چشم برای انتخاب بهترین روش درمانی افتادگی پلک، ابتدا به دنبال علل زمینه ای این عارضه خواهد بود که در این صورت اول باید این مورد اصلاح گردد. با این وجود می‌توان گفت؛ درمان نهایی پتوز، جراحی است.

درمان پتوز از اقداماتی است که توسط دکتر بهرام اشراقی اصفهان فلوشیپ جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم، انجام می‌شود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت از مطب تهران با شماره های 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره 03136205114 تماس حاصل فرمایید.

جراحی افتادگی پلک

موثرترین روش درمان پتوز، جراحی افتادگی پلک است. دو نوع روش کلی جراحی برای افتادگی پلک وجود دارد که شامل موارد زیر می‌شود:

1. آویزان سازی پلک از عضله پیشانی : آویزان سازى (sling) پلک از عضله پیشانى که توسط مواد مختلفى از جمله لوله هاى سیلیکونى انجام مى شود. این جراحى در افرادى صورت می‌گیرد که عضله بالابرنده پلک آنها، فاقد عملکرد مناسب است و جراحى روى این عضله بی نتیجه مى باشد.

2. کوتاه کردن و تقویت عضله پلک : گروه دوم جراحیها ، بر روى عضله انجام شده و با کوتاه کردن و تقویت عضله همراه است. این روش قرینگى بهترى نسبت به آویزان سازى ایجاد می‌کند و ماندگاری بیشتری دارد. ولى میزان پاسخ دهی کاملا وابسته به مقدار عملکرد عضله است.

عوارض جراحی افتادگی پلک یا پتوز

بازماندن پلکها از عوارض شایع جراحی افتادگی پلک است که به مرور زمان بهتر خواهد شد (البته در مواردی بازماندن پلکها به طورکامل برطرف نمی‌شود و نیاز به استفاده از مرطوب کننده چشمى جهت جلوگیرى از خشکى چشم وجود دارد)

ادرس اینستاگرام دکتر بهرام اشراقی

عوارض دیگر جراحی پلک شامل موارد زیر می‌باشد :

در برخى موارد پس از جراحی پتوز یا افتادگی پلک ، نیاز به جراحى ترمیمی جهت اصلاح وضعیت پلک وجود دارد. با این حال هیچگاه نتایج جراحی صد در صد نخواهد بود.

دکتر بهرام اشراقى فوق تخصص پلاستیک و ترمیمى چشم و دانشیار دانشگاه با دانش علمى، عملى، چاپ مقالات متعدد و کتاب در مورد بیماریهاى این ناحیه در زمینه بلفارپلاستى پلک پایین و فوقانی جهت رفع پف آلودگى پلکها ، لیفت ابرو و لیفت پیشانی ، تزریق بوتاکس و ژل، درمان افتادگى پلک، درمان انسداد مجراى اشکى شیرخواران و بالغین، بیمارى تیروئید چشمى ، شکستگی هاى کاسه چشم و کارگزارى پروتزهاى چشمى در خدمت شما مى باشند.

تلفن مطب اصفهان : 36205114



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :الهام هرندی [ 1400-03-09 ]
من پتوز مادرزادیردارم یک بار هم عمل کردم ولی خدمتتان رسیدم گفتید که عمل نکنید بهتره همینجوری ادامه بده ظاهراعضله پلک بالاظرفیت نگه داشتن پاک را نداره

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465