بلفاروپلاستی

جراحی پف پلک بالا

پف پلک بالا به ایجاد شکل توده‌ای و ورم در پلک بالا گفته می‌شود که می‌تواند ظاهر افراد را تحت تاثیر قرار داده و اعتماد به نفس آنها را کاهش دهد. یکی از راهکارهای رفع پف پلک بالا عمل جراحی است که با عنوان بلفاروپلاستی پلک بالا نیز شناخته می‌شود. در این مطلب سعی شده است تا با معرفی جراحی پف پلک بالا، روش انجام آن بیان شده، عوارض و روش کنترل آنها عنوان گردد.

دکتر بهرام اشراقی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم، با مهارت و دانش کافی، راهکارهای زیباسازی پلک را بررسی نموده، مناسب ترین روش جراحی پلک یا بلفاروپلاستی را برای حصول بهترین نتایج انتخاب و اجرا می‌نمایند. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت از مطب تهران با شماره های 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره 03136205114 تماس حاصل فرمایید.

بلفاروپلاستی پلک بالا چگونه انجام می‌شود؟

پف پلک بالا معمولا به دلیل ایجاد توده‌های چربی در پشت پلک است که با شل شدگی سلول‌های پوست به دلیل افزایش سن، نیروی وزن آنها منجر به ایجاد پف و برامدگی در پلک بالا می‌شود. جراحی پف پلک بالا با بیهوشی عمومی یا بی‌حسی انجام می‌شود که انتخاب نوع آن بسته به وضعیت بیمار و تشخیص پزشک جراح دارد. پس از آماده سازی بیمار برای جراحی، برشی در چین پشتی پلک پف کرده ایجاد می‌شود. انتخاب محل مناسب برای ایجاد برش موجب می‌شود تا پس از بهبود وضعیت بیمار، محل برش مشخص نباشد و جای زخم تاثیر منفی بر ظاهر چهره نداشته باشد. پس از ایجاد برش، جراح به کیسه‌ها یا صفحات چربی دسترسی پیدا می‌کند و با حذف آنها می‌تواند شکل مناسب در پلک بالا ایجاد کند. پس از حذف چربی از پلک بالا برش ایجادشده بسته شده و بخیه زده می‌شود.

امروزه روش‌های نوینی در مراحل مختلف جراحی پف پلک بالا به کار می‌روند که می‌توانند عوارض این جراحی را کاهش داده و موجب بهبود سریع‌تر محل جراحی شوند. برای مثال امروزه در برخی موارد به جای برش با تیغ جراحی ممکن است از روش برش لیزری پلک استفاده گردد. استفاده از لیزر و نیز امواج صوتی می‌تواند منجر به انسداد عروق خونی برش یافته در حین جراحی شده و خونریزی در حین جراحی را به حداقل برساند. همچنین موفقیت و کیفیت این نوع جراحی‌‍ به تجربه و تبحر پزشک جراح نیز بستگی داشته و انتخاب جراح مناسب می‌تواند نتایج بهتری در روند درمانی ایجاد کند.

درباره جراحی پلک شرقی بیشتر بدانید ...

نکته‌ی قابل ذکر دیگر این است که روش بیان شده برای رفع پف پلک بالا که به دلیل سنگینی چربی در پشت پلک است به کار می‌رود. دلایل مختلفی برای پف پلک بالا وجود دارند که ممکن است برای رفع آنها نیاز به جراحی نباشد. بنابراین مشخص بودن علت پف پلک بالا نیز از عوامل مهم در انتخاب روش درمانی خواهدبود.

عوارض جراحی پلک بالا

عوارض جراحی پلک بالا

جراحی پف پلک بالا اگرچه یک روش تهاجمی برای رفع پف پلک بالا به شمار می‌آید اما در کل روشی ایمن بوده و با پیشرفت‌های صورت گرفته، ایمنی آن افزایش نیز داشته است. با این حال برخی عوارض ناشی از جراحی وجود دارند که آگاهی از آنها می‌تواند در مدیریت فرایند بهبود پس از جراحی کمک کننده باشد. از جمله عوارض جراحی پف پلک بالا می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

قرمزی و ورم محل جراحی از عوارض معمول جراحی هستند که بصورت خودبخود و با گذشت چند روز رفع می‌گردند.

بی‌حسی، پف آلودگی و سختی در هنگام بستن پلک‌

حساسیت چشم و خارش آن

آب ریزش چشم که ممکن است حتی چند هفته طول بکشد

کبودی محل جراحی و اطراف آن

خشکی چشم که با قطره‌های چشمی قابل برطرف شدن است

جای زخم جراحی

همچنین جراحی پلک در مواردی با عوارض جدی‌تری همراه است؛ از جمله:

دودیدی و تاری دید موقت

عدم تقارن در دو چشم

هماتوما (تجمع مقداری خون در زیر پوست) که معمولا بصورت خودبخودی و با گذشت چند هفته رفع می‌گردد

به ندرت ممکن است در طی جراحی پف پلک بالا عضلات پلک و چشم نیز دچار آسیب شوند

خونریزی

ایجاد لخته‌ی خون در رگ‌ها که گاهی با انسداد مسیر رگ می‌تواند زندگی فرد را تهدید کند

عفونت محل جراحی

واکنش حساسیت زا به مواد بیهوش‌کننده

اینستاگرام دکتر بهرام اشراقی

چگونه عوارض پس از جراحی پف پلک بالا را به حداقل برسانیم؟

برخی از عوارض جراحی پف پلک بالا را می‌توان غیرقابل اجتناب نامید که جزو فرایند طبیعی پاسخ بدن به برش و آسیب پوست ناشی از جراحی هستند. با این حال می‌توان با برخی روش‌ها این عوارض را کاهش داده و همچنین از عوارض جدی‌تر جلوگیری کرد.

اولین مسئله در مدیریت دوران بهبودی پیروی از توصیه‌های پزشک جراح است که بسته به شرایط فرد بیان می‌شوند. مصرف منظم داروهای تجویزشده و برنامه‌ی منظم برای ویزیت پزشک از جمله نکات مهم در این زمینه هستند.

داروهای تجویزشده شامل برخی آنتی بیوتیک‌ها و اشک مصنوعی است. آنتی بیوتیک‌ها از عفونت محل جراحی جلوگیری کرده و اشک مصنوعی خشکی چشم را برطرف می‌کند.

برای مراقبت از محل جراحی در مقابل جریان هوا و باد، نور خورشید و نیز راحتی چشم‌ها توصیه می‌شود تا در فضای باز از عینک‌های آفتابی مناسب و استاندارد استفاده شود.

استفاده از کمپرس یخ سه روز پس از جراحی بر روی موضع جراحی توصیه می‌شود زیرا در این بازه‌ی زمانی ورم و کبودی پلک به بیشترین میزان خود میرسد و پس از آن شروع به کاهش می‌کند.

پس از گذشت سه روز و استفاده از کمپرس یخ می‌توان از روز چهارم از کمپرس آب گرم استفاده کرد. دمای آب نباید به حدی باشد که به پوست آسیب وارد کند.

استحمام و شستشوی صورت و محل جراحی به مدت حداقل سه روز ممنوع است. پس از این زمان با مشورت پزشک می‌توان استحمام کرد.

فعالیت‌های روزانه و کارکردن به مدت حداقل یک هفته پس از جراحی ممنوع است. همچنین به مدت یک هفته از فعالیت‌هایی که فشار زیادی بر چشم اعمال می‌کنند، مانند تماشای تلویزیون و خواندن کتاب، دوری شود. فعالیت‌های سنگین‌تر مانند ورزش کردن به مدت حداقل سه تا چهار هفته ممنوع است.

هنگام خواب باید ارتفاع سر بالا نگه داشته شود. این کار از تجمع خون در محل بخیه‌ها و خونریزی جلوگیری می‌کند و مانع ورم بیشتر پلک‌ در روزهای اول پس از جراحی می‌گردد. برای بالا نگه‌داشتن سر می‌توان تعداد بالشت بیشتری در هنگام خواب بر زیر سر گذاشت بصورتی که بدن با زاویه‌ی نزدیک به قائم قرار گیرد.

جراحان پلاستيك و ترميمى چشم برای جوانسازی اطراف چشم ممکن است از روشهایی مانند جراحی لیفت شقیقه و روشهای غیر جراحی مانند تزریق فیلر ، ژل و بوتاکس استفاده نمایند. باید توجه داشته باشید؛ انجام این روشها به ویژه در نواحی اطراف چشم، اگر توسط پزشک متخصص و مجرب انجام نشود، می‌تواند عوارض ناخوش آیندی به همراه داشته باشد.

تلفن مطب اصفهان : 36205114



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465